Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:20, 14. 2. 2020.

| Sport

Kup Koraća: Borac sveo Partizan na dva koša iz igre za celu četvrtinu, ali izgubio

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Partizan Borac četvrtfinale Kup Radivoja Koraća 2020 foto Južne vesti Vanja Keser
foto: Vanja Keser

Najnapetiji duel četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća bio je poslednji. Čačanski Borac je sjajnim drugim poluvremenom saterao Partizan u ćošak, sveo ga na samo dva koša iz igre za čitavu treću četvrtinu, ali su Beograđani u poslednjem periodu ubacivali koševe sa poludistance u gotovo svakom napadu i tako slavili sa 87:79.

Borac je doživeo pravi preporod na poluvremenu, pošto se vratio jako raspoložen, stalno postizao koševe, a Partizan sveo na dva koša za čitavu treću četvrtinu. Ipak, u nastavku se efikasnost Beograđan preokrenula - ubacili su 10 šuteva za dva poena samo u ovom delu.

Čačanima se mora odati priznanje na borbi, ali i pet ubačenih trojki u poslednjoj deonici. Ipak, treću godinu zaredom trenutni lider ABA 2 lige ispada u četvrtfinalu Kupa, pa njegov trener Marko Marinović kaže da ne može da bude zadovoljan.

Treću godinu zaredom ispadamo u četvrtfinalu Kupa, ne mogu da budem zadovoljan. Ja samo moram da kažem da Crvena zvezda i Partizan imaju po 18 igrača u rosteru. Mi, Dinamik i Pazar imamo po 10, nekad 8, a igramo isti broj utakmica - kaže Marinović.

Sa druge strane, nije bio zadovoljan ni trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Spasli smo se. Dobili smo samo rezultat i ništa više - poručio je stručnjak.

Očekivano, u krcatoj hali "Čair" najveći deo publike navijao je za Partizan, ali je i Borac imao svoje navijače. Stotinak Čačana, opremljenih bubnjem, zastavom, šalovima i dresovima borilo se da dođe do izražaja i obodri svoje miljenike, a to im je i uspevalo s vremena na vreme.

Partizan će u polufinalu igrati protiv FMP-a, a taj meč na programu je sutra, 15. februara, od 21 sat. Pre toga, u 17 sati, igraće se prvo pulufinale, u kome se sastaju Crvena zvezda i Mega.


Preporod Borca na poluvremenu i Partizanova četvrtina za zaborav

Plejmejker Brajs Džouns je održavao prednost svog Borca na početku meča - prvo je ubacio oba slobodna bacanja, onda je ukrao loptu Partizanu i poentirao, pa ubacio i trojku, za 11:7. Sa druge strane je najefikasniji bio Stefan Birčević, koji se potom povredio i više nije ulazio u igru. Šut sa poludistance, a potom i polaganje Nikole Jankovića doneli su crno-belima vođstvo na kraju prvog kvartala - 20:18. Partizan Borac četvrtfinale Kup Radivoja Koraća 2020 foto Južne vesti Vanja Keser1 foto: Vanja Keser

Izgubljeno vođstvo unelo je pravu pometnju u redove lidera ABA 2 lige - počeli su da prave velike greške, pa je Partizanu bilo dovoljno četiri minuta da stigne do dvocifrene prednosti (32:21).

Pejdž, Mekadu i Volden pripredili su izuzetno atraktivnu akciju, koja se završila polaganjem Mekadua, košarkaš je dobio i slobodno bacanje, a do kraja poluvremena po trojku su ubacili Džouns i Volden, za 46:33.

Ipak, na pauzi su se Čačani očito oporavili, jer su sa jedne strani sami bolje zaigrali, a sa druge sveli Partizan na samo dva koša iz igre za celu četvrtinu. Na samom početku Rade Zagorac je dao koš i dobio dodatak u vidu jednog slobodnog bacanja koje je i ubacio, a onda su Beograđani stali. Prošlo je čitavih pet minuta do narednog koša, a i on je proistekao iz slobodnih bacanja. Partizan Borac četvrtfinale Kup Radivoja Koraća 2020 foto Južne vesti Vanja Keser2 foto: Vanja Keser

Ubrzo su stigli i novi poeni iz igre, ali je na drugoj strani "legla" trojka Ivana Gavrilovića, a onda i jedna iz ruke Radovana Đokovića. Crno-beli su sa druge strane čuvali kakvu-takvu prednost zahvaljujući slobodnim bacanjima. Pred poslednju četvrtinu - 59:55.

U nastavku se vodila žestoka borba na terenu, igralo se koš za koš, a Borac je konstantno jurio mali zaostatak. On je ipak postao nešto veći sredinom kvartala, nakon trojke Markusa Pejdža (73:66). Partizan je imao +7, ali i četiri bitna igrača sa po četiri lične greške - Ognjana Jaramaza, Radeta Zagorca i Rašvana Tomasa.

U poslednjim minutima svaki neiskorišćeni napad jednog tima drugi je video kao šansu. Iako su Čačani stalno ciljali trojke i ubacili ih pet samo u ovoj četvrtini, Beograđani su svoju šansu tražili sa poludistance i tu bili strašno sigurni, ubacili čak 10 dvojki i to ih je na kraju i dovelo do krajnjeg trijumfa i šestog polufinala Kupa zaredom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: