Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:48, 14. 2. 2020.

| Sport

Kup Koraća: FMP u polufinalu, zaigrali Čović i Kuzmić

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
FMO Dinamik Kup Koraća Čović četvrtfinale 2020 foto Južne vesti Vanja Keser
foto: Vanja Keser

Rutinski je FMP izašao na kraj sa gradskim rivalom Dinamikom u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, pošto je neizvesnost na parketu hale "Čair" viđena samo u prvom delu meča koji je završen sa 98:73 (23:21, 25:17, 26:14, 24:21). Za klub iz Železnika su po prvi put od kada su prosleđeni iz Crvene zvezde zaigrali Filip Čović i Ognjen Kuzmić.

I ovog puta su tribine "Čaira" dobrim delom ispunili najmlađi ljubitelji košarke.

FMP će u polufinalu igrati za pobednikom duela koji počinje u 19:30 - Partizanom ili čačanskim Borcem.

Inače, polufinala se igraju u subotu, 15. februara. U prvom, koje je zakazano za 17 sati, sastaće se Crvena zvezda i Mega, dok će pobednici današnjih mečeva odmeriti snage od 21 sat.


Rutinska pobeda FMP-a

Iako nije uspevao da dostigne veću prednost, FMP je sve vreme bio u plusu, a na terenu pokazivao više, pre svega u skoku i ukradenim loptama, dok ga je šut solidno služio. Sredinom orve četvrtine u igru je ušao Filip Čović, kome je ovo bio prvi meč nakon što ga je vratila Crvena zvezda, a dočekala ga je mešavina aplauza i zvižduka. Njegova trojka u završnici prve četvrtine, koja je povratila izgubljeno vođstvo ekipe iz Železnika dočekana je aplauzom (23:21). FMP Dinamik Kup Koraća 2020 etvrtfinale foto Južne vesti Vanja Keser I treće četvrtfinale prošlo bez iznenađenja; foto: Vanja Keser

Ubrzo je i Ognjen Kuzmić, drugi iz pozajmljenog dvojca, kročio na parket.

Dvocifrenu prednost FMP-u doneo je Stefan Pot (37:26), pošto mu je Okben jako lepo asistirao jednom rukom - lobovao je košarkaše oba tima koji su se nalazili između njih dvojice. Iako su oficijalni gosti uspeli da smanje u nastavku, pogodak Dupa Reta šest sekundi pre kraja poluvremena doneo je ABAligašu +10 na poluvremenu (48:38). Zoran Paunović Dinamik foto Južne vesti Vanja Keser Za Dinamik je nastupio i mladi Nišlija Zoran Paunović; foto: Vanja Keser

U trećoj četvrtini tim iz Železnika potpuno je slomio otpor jednog od najmlađih beogradskih klubova, pa je trojkom Alekse Uskokovića stigao i do +20 (70:50). Koliko je moral košarkaša Dinamika pao najjasnije se videlo kada je jednom od njih lopta ispala iz ruke i otkotrljala se u aut, a da on nije ni pokušao da je stigne.

Do kraja je ABAligaš rutinski odradio posao i slavio sa 98:73.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: