Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 19. 2. 2016.

| Sport

Kup Koraća: Finansijske poteškoće Smedereva

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kupkoraca.jpg
Delić atmosfere sa završnog turnira Kupa; foto: Vanja Keser

Četvrfinalni duel između Crvene zvezde i Smedereva pao je u senku ozbiljnih finansijskih problema smederevskog prvoligaša. U Niš stižu praznih džepova, ali samim dolaskom su već pobedili, kaže trener ekipe Zoran Todorović.

Besparica i finansijska nestabilnost nekog kluba koji nastupa u Košarkaškoj ligi Srbije nije neka novost, ali je u žižu medijske javnosti ovih dana dospela ekipa Smedereva, jer je dolazak tima na završnicu Kupa do poslednjeg dana bio pod upitnikom.

Kako kaže trenera Smederevaca, za put u Niš jedva su se skrpili za kombi, koji će on voziti do Čaira.

Dok dajem izjavu vozim za Niš, samo se nadam da me neće zaustaviti policija i napisati kaznu, još bi mi to trebalo. Kasa kluba je prazna, na računu imamo nula dinara, a Grad nam duguje 900.000 dinara - započeo je priču Todorović.

Klub je na ivici egzistencije, organizaciju utakmica i putovanja igrači plaćaju iz svog džepa, često se kolima ide na gostovanja. Ali je prema rečima stratega, obraz tima čist.

Nikada nas nijedan igrač nije tužio. Uglavnom igraju na otvorene ugovore, tako da u slučaju ponude nekog kluba slobodno mogu da odu. Uvek smo pomagali igračima da u našem timu steknu afirmaciju ili vrate poljuljano samopouzdanje - kazao je on.

Smederevo je na početku sezone bilo u vrhu tabele Košarkaške lige Srbije, ali su za kratko vreme Klub napustila četvorica glavnih igrača.

U roku od nedelju dana otišla su trojica košarkaša, koja su prosečno po meču ubacivali 70 poena. Bili smo na deobi druge i treće pozicije sa niškim Konstantinom, i na osnovu rezultata iz prvog dela sezone smo se plasirali na završnicu Kupa - podsetio je Todorović.

Neizmernu zahvalnost duguje Nišlijama koji su ponudili prenoćište i pomoć za vreme trajanja Kupa.

Veliko hvala jednom niškog ugostitelju, koji nam je ponudio 7 soba za noćenje. Nema potrebe da nam ljudi iz Niša pomažu, jer Smederevo ima jednu železaru, koja već 6 godina nije dinar uložilo u klub. Kad već njima nije stalo, zašto bi nam pomagale Nišlije - istakao je Todorović.

Na sve nedaće smederevskog kluba nadovezao se i žreb za finalni turnir Kupa koji im je za rivala doneo Crvenu zvezdu.

Definitivno se radi o najboljem timu u regionu i igrački i organizaciono. Po kvalitetu sastava, sigurno su bolji za 60 razlike od nas, a ja ću biti zadovoljan ako uspemo da im pariramo makar 5 minuta. Samim dolaskom u Niš, osećamo se kao pobednici - zaključio je šef struke Smedereva.

Utakmica između beogradskih crveno-belih i Smederevaca na programu je u večeras od 21.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: