Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:26, 18. 2. 2016.

| Sport

Kup Koraća: Konstantin se nije obrukao, Mega u polufinalu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
tekma
Vladimir Đorđević je uradio ogroman posao u odbrani; foto: Vanja Keser

Mega Leks je prvi polufinalista Kupa Radivoja Koraća. Abaligaš iz Sremske Mitrovice savladao je niški Konstantin rezultatom 78:61.

Nišlije se nisu obrukale. Veći deo meča bile su ravnopravni takmac i naterali ekipu Mege da se dosta namuči. Iako konačan rezultat ne govori tako, ekipa Marka Cvetkovića odigrala je izuzetno zrelo, a eventualno iznenađenje Mitrovčani su sprečili boljim ofanzivnim skokom, koji im je omogućio previše sekundarnih napada.

Sa punim pravom se može reći da je najbolji igrač utakmice bio krilni centar niškog tima Danilo Tasić koji je odigrao jako dobru utakmicu i postigao 23 poena uz 7 skokova.


Obe ekipe su u uvodnim minutima utakmice odigrale izuzetno kvalitetnu odbranu. Impresioniranost protivnikom trajala je kratko kod Nišlija. Prvi je probio led Đorđević, nastavio Tasić sa 5 vezanih poena, pa je Konstantin posle 5 min košarke vodio 9:5.

Rešio je Danilo Tasić da pokaže košarkaškoj eliti sav potencijal koji ga krasi, prednjačio u svom timu sa 8 poena, a posle zakucavanja Gudžića posle utrčavanja iza leđa odbrane Mege, niški tim je poveo 14:6, a Dejan Milojević je zatražio prvi tajm-aut.

Ekipa iz Sremske Mitrovice od prvog minuta nije odustajala od agresivnog zonskog presinga, koji je pred kraj prve deonice počeo da zadaje probleme Nišlijama. Četiri minuta niški košarkaši nisu poentirali, Mega je prišla na poen zaostatka, a konačan rezultat prve deonice postavio je centar Konstantina Goran Ostojić košem uz dodatno slobodno bacanje - 17:13

VAK-8935 Odigrali jako srčanu i energičnu utakmicu; foto: Vanja Keser

I u drugom kvartalu niški sastav je odvažno stajao na parketu. Mega je brzo izjednačila, ali je golobradi Stefan Savić sa 5 poena ponovo “odlepio” na +4 (23:19).

Ekipe se u drugom periodu postizale poene u serijama, a bila je prisutna i rezultatska klackalica. Rivali su se sve vreme smenjivale u vođstvu, a iako fizički inferiorniji, izabranici Marka Cvetkovića su odlično parirali favorizovanom abaligašu.

Čitavo prvo poluvreme vojevana je bitka visokog intenziteta, a posle dve odigrane deonice ekipa Dejana Milojevića vodila je 35:32. Imao je niški tim šansi da na veliki odmor ode sa rezultatskim suficitom ali je izostala smirenost u završnici napada.


Poenterski izuzetno efikasno otvoreno je drugo poluvreme. Đorđević i Gudžić su pogodili šuteve za 3 poena, a u redovima Mege raspoložen je bio Simeunović sa 5 poena. I dalje je Konstantin bio ravnopravan takmac Mitrovčanima, ali je brzopletim rešenjima u napadu omogućio protivniku da prvi put u 25. minutu stekne osetniju prednost - 49:41.

Na krilima raspoloženih Savića i Tasića niški klub je i dalje igrao veoma srčano i prišao na tri poena deficita (52:49), ali je gost serijom 7:3 okončao treću četvrtinu - 59:52.

VAK-9153 Konstantin i Mega prvi ukrstili koplja na Kupu; foto: Vanja Keser

Na startu poslednjih 10 minuta favorit u ovom meču prvi put je imao dvocifrenu prednost (62:52), usledio je novi odgovor Danila Tasića za -6 (62:56), ali više od toga niški prvoligaš nije mogao.

Tek je sredinom poslednje četvrtine do izražaja došla duža klupa ekipe iz Sremske Mitrovice, Konstantin je fizički pao, a abaligaš je do kraja utakmice samo povećavao prednost.

Poslednjih nekoliko minuta, na parketu su proveli najmlađi prvotimci obe ekipe, kako bi osetili delić atmosfere najvećeg srpskog košarkaškog takmičenja.

Na kraju, Mega Leks je trijumfovao rezultatom 78:61.

U polufinalu ekipa Dejana Milojevića čeka pobednika duela Partizan - FMP.


Cvetković: "Ofanzivni skok odlučio pobednika"

Strateg niške ekipe Marko Cvetković bio je ponosan na svoje momke posle meča.

Odigrali smo na gornjoj granici svojih mogućnosti i nemam šta da im zamerim. Znali smo da će prvi naš pad iskoristiti i odlepiti se, ali nismo imali rešenja za njihov ofanzivni skok. On im je omogućio mnogo alternativnih napada, pa je definitivno taj segment odlučio pobednika - rekao je on.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević pohvalio je izdanje Konstantina.

U meč su ušli maksimalno motivisani, ali ih ni mi nismo potcenili. Kao i mnogo puta ove sezone, odbrana nam je donela pobedu, naterali smo Konstantin na 19 izgubljenih lopti. Nemam šta da zamerim igračima kada defanzivom isprave napadačke greške - podvukao je popularni Miloje.

MEGA LEKS - KONSTANTIN 78:61 (13:17, 22:15, 24:20, 19:9)

Hala Čair, Niš

Sudije: Nešković, Vesković, Pecelj

MEGA LEKS: Simić 2, Jaramaz 13 (6sk), Veljković, Musić  Ivanović 7 (7as), Pavlović, Luvavu 6, Kaba 3, Zagorac 15 (13sk), Simeunović 15 (6sk), Nikolić 6 (7sk), Janković 11 (7sk)

KONSTANTIN: Veličković 0 (6as, 5sk), Babović, Đorđević 8, Mladenović, Vitković 1, Stojačić 3 (6sk), Ostojić 7, Tasić 23 (7sk), Savić 11, Stojanović, Stanković, Gudžić 8 (8sk)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: