Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:02, 15. 2. 2020.

| Sport

Kup Koraća: Partizan pobedio FMP, novi "večiti derbi" u finalu

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
FMp Partzan Kup Radivoja Koraća Ognjen Kuzmić Stefan Janković
Na poluvremenu vodio FMP; foto: Vanja Keser

Lakše nego Crvena zvezda Megu, ali ne i bez muke Partizan je savladao FMP u utakmici u kojoj je tim iz Železnika "izgubio konce" u drugom poluvremenu. Uz dosta atraktivnih poteza, crno-beli su slavili sa 88:77 i zakazali novi "večiti derbi" u finalu Kupa koje je u nedelju, 16. februara u ali "Čair" u Nišu.

Utakmicu je obeležilo i konstantno pogrdno skandiranje, pa je na kraju košarkaš FMP-a Filip Čović, na čiji račun su uglavnom išle uvrede odbio da igra, a mikrofon preuzeo kapiten crno-belih Novica Veličković, koji je zamolio publiku za umerenije navijanje. Njegova molba je naišla na razumevanje, ali samo na kratko.

Kao bolji iz prvog dela meča izašao je tim iz Železnika, a ovaj deo obeležila je trojka nekada Partizanovog, a sada FMP-ovog Stefana Pota, koji je uz zvuk sirene, u trku, pogodio sa više od pola terena udaljenosti.

Međutim u nastavku su "panteri" znatno slabije zaigrali, po povratku na parket bilo im je potrebno skoro šest minuta da ubace prvi koš, a branilac trofeja je to i te kako umeo da iskoristi. Uz to, trener oficijanog gosta ovog susreta Vladimir Jovanović isključen je zbog protesta pred kraj treće četvrtine.

Slična situacija od pre dva dana u drugom četvrtfinalu donela je buđenje i trijumf Megi, ali to se nije desilo i u ovom slučaju, pošto je u završnom periodu Partizan stigao i do prve dvocifrene prednosti.

Finale se igra sutra, 16. februara od 21 sat u hali "Čair".


Meč obeližile trojka Pota uz zvuk sirene i zakucavanja Moslija

Nakon početne ujednačenosti, Partizan je zaigrao bolje, a FMP upao u seriju grešaka. Izgubljene lopte i promašaji samo su se ređali, a negativan niz prekinula je trojka Duopa Rita. To se dogodilo u 7. minutu, a onda je sve krenulo nabolje za "pantere".

Najupečatljivije u ovoj deonici bio je njen završetak: trojka Stefana Pota koji je pokušao ono što se uvek radi kada je ostalo premalo vremena za "pošten" napad - pucao sa više od pola terena udaljenosti od koša, a ova lopta je, za razliku od većine takvih, prošla kroz mrežicu uz zvuk sirene (24:22).

Egal se održavao tokom druge deonice, a posebno se istakao Stefan Birčević - tamo gde ga je juče omela povreda, tu je nastavio danas, miksujući atraktivne trojke i zakucavanja. Sa druge strane se razbudio dvojac koji je pre par dana pristigao iz Crvene zvezde - Ognjen Kuzmić i Filip Čović, koji je uz to "pokupio" brojne uvrede sa tribina "Čaira". Poluvreme je završeno vođstvom FMPa sa 45:40.

Ipak, tim iz Železnika je prednost izgubio već na početku trećeg kvartala, jer je prošlo skoro šest minuta pre nego što je postigao prve poene. Sa druge strane ni crno-beli nisu bili previše efikasni, ali i to što su ubacili je bilo sasvim dovoljno da povedu. Trojka Ognjena Jaramaza za 54:48 izazvala je "eksploziju" u hali "Čair", a sa krcatih tribina čula se podrška najjače do tada. Situacija se ponovila u završnici četvrtine.

Zbog protesta nakon sudijske odluke sa kojom se nije mirio, trener "pantera" Vladimir Jovanović zaradio je isključenje pred kraj 3. deonice, koja je završena sa 63:57 za crno-bele.

Početkom poslednje deonice Vilijam Mosli je napravio "šou" u "Čairu" kada je skočio na loptu koju je Rade Zagorac poslao u koš, ali je ona "šetala" po obruču. Amerikanac je vratio, ali leđima okrenutim ka košu. Ubrzo nakon toga crno-beli su došli i do dvocifrene prednosti, prvi put na meču (69:59).

Prednost od 7, 8 poena je branilac trofeja mahom održavao do kraja, a sve su "začinila" dva atraktivna zakucavanja Moslija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: