Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:32, 16. 2. 2012.

| Sport

Kup Koraća: Radnički bolji od Vojvodine

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kup
foto: Petar Stošić

Košarkaši Radničkog iz Kraujevca pobedili su Vojvodinu rezultatom 77:75 (26:19, 17:22, 19:14, 15:20) u drugom četvrtfinalnom meču Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Partizan je dobio protivnika u polfinalu i to će biti, kao što su mnogi i očekivali, Radnički iz Kragujevca. Još jednom je ekipa iz Jadranske lige savladala tim iz Košarkaške lige Srbije. Novosadska ekipa je imala svojih šansi, vodila, ali i u ključnim trenucima gubila lopte, promašivala zicere i pravila nepotrebne faulove.

Na kraju, iskustvo kragujevačke ekipe je presudilo i Radnički će se za finale boriti protiv branioca titule koji je ranije danas pobedio Mega Vizuru.

U hali Čair tokom druge utakmice nije bilo mnogo publike jer su mnogi otišli nakon prvog četvrtfinalnog meča. Sutra su na programu dva četvrtfinala. Od 18h se sastaju Crvena zvezda Beograd i BKK Radnički, a od 20:30h igraju Hemofarm i Radnički FMP.

- Očekivali smo ovako tešku utakmicu. Znali smo da će Vojvodina igrati agresivno protiv nas. Očekivali smo pobeduu, bili smo favoriti. Možemo biti zadovoljni pobedom, ali ne i igrom. U subotu nas očekuje težak meč protiv Partizana - rekao je Miljan Pavković, košarkaš Radničkog.

- Nadali smo se pobedi. imali smo šanse. Iskustvo je preovladalo. Mi imamo nedovoljno iskustva u ovakvim mečevima i to je presudilo - rekao je Strahinja Milošević, košarkaš Vojvodine.

- Nismo imali imperativ rezultata jer nismo znali koliko imamo snage. Nedostaju nam ovako jake utakmice, mnogo smo mlada ekipa. Nadali smo se ravnopravnijim uslovima - rekao je Siniša Matić, trener Vojvodine.

- Važno je pobediti. Imali smo sastanak sa igračima pre utakmice i ja sam im rekao da je Vojvodina opasna. Spremali smo se za Kup, na neki način ja sam kriv. Pružio sam šansu igračima sa klupe, odmarao sam prvu ekipu. Neki to nisu opravdali i nisam zadovoljan zalaganjem. Videćemo da li će i sledeće godine neki igrači nositi dres Radničkog - rekao je Miroslav Nikolić, trener Radničkog.

Radnički Kragujevac: Pavković 5, Sinovec 8, Simon 17, Marković 16, Birčević 4, Bratić 6, Vuksanović, Marjanović, Scott 12, Mijatović 6, Stojačić, Bakić 3.

Vojvodina: Kužeta 7, Kesić, Marković 2, Petković, Milošević 16, Stojačić 13, Kalinić 5. Bunić 9, Đumić, Dunđerski 12, Zeković 7, Vujošević 4.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Ni

    14:25 // 17. 2. 2012.

    Vojvodina je bila odlična! Posebno svaka čast igraču broj 12 Kaliniću iz vojvodine na borbenosti. Ne znam uz kakvu podršku i kakvu sreću ali Radnički je uspeo da pobedi ovaj put.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: