Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 20. 2. 2016.

| Sport

Kup Koraća: Sudar abaligaša u 1/2 finalu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kupkoraca.jpg
Atmosfera u Čairu na prošlogodišnjem okršaju Zvezde i Partizana; foto: Vanja Keser

U niškoj hali "Čair" danas se igraju mečevi polufinala Kupa Radivoja Koraća. Oba para čine ekipe iz ABA lige: Mega Leks - Metalac i Crvena zvezda - Partizan. Početak prve utakmice zakazan je 17 sati, dok “večiti derbi” počinje u 21 sat.

Utakmice 1/4 finala potvrdile su da je kvalitet na strani učesnika Jadranske lige. Iako su čak tri ekipe iz Košarkaške lige Srbije pružile otpor veći od očekivanog, iznenađenja nije bilo.


Uvertira za spektakl

Košarkaši valjevskog Metalca i Mega Leksa iz Sremske Mitrovice odlučiće u prvom polufinalnom susretu ko će se u nedelju boriti za trofej “Žućkova levica” protiv jednog od “večitih rivala”.

Kup Koraća Granitna odbrana glavno oružje Mega Leksa; foto: Vanja Keser

Iako ove sezone pružaju drastično bolje partije od rivala izabranici Dejana Milojevića nemaju puno uspeha u međusobnim duelima protiv čete Vladimira Đokića. U poslednja 4 susreta Valjevci su izlazili kao pobednici i sigurno je da mlada ekipa iz Srema oseća dodatni pritisak zbog neslavne tradicije.

U korist Mege ide činjenica da su imali dan odmora posle trijumfa nad Konstantinom na otvaranju turnira, dok će igrači Metalca drugi put na parket Čaira za manje od 24 sata. Valjevci su imali dodatnu potrošnju energije, jer su tek nakon produžetaka eliminisali čačanski Borac.

Kup Koraća Nikola Jevtović je jedan od najbitnijih igrača u rotaciji Metalca; foto: Vanja Keser

Prema prikazanom u uvodnim mečevima, ekipa Mega Leksa je pokazala zavidan defanzivni potencijal i sigurno je da će agresivnim presingom pokušati da umori skraćenu rotaciju valjevskog tima. Stratega Metalca treba da brine da li će njegovi puleni uspeti da se regenerišu u dovoljnoj meri do početka polufinala jer su praktično šestorica košarkaša na svojim plećima izneli ceo četvrtifinalni meč.

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da uzbuđenja neće manjkati i ova utakmica biće najbolja uvertira za “praznik košarke” koji kreće u 21 sat.


Novi sudar Partizana i Zvezde u Čairu

Kao i pre godinu dana, drugog finalistu ovogodišnje Kupa Radivoja Koraća odlučiće “večiti derbi”. Pred krcatim tribinama niškog “hrama sportova” Crvena zvezda i Partizan odigraće 247. međusobni duel.

Iz poslednjih 10 duela crveno-beli su izlazili kao pobednici 7 puta, ali je u poslednjem okršaju Dejan Radonjić morao da čestita na pobedi šefu strućnog štaba protivničkog tabora Aleksandru Džikiću.

Kup Koraća Da li će Džikić i drugi put zaredom nadmudriti Radonjića?; foto: Vanja Keser

U utakmici Jadranske lige Partizan je pred svojim navijačima naneo poraz najljućem rivalu, tri četvrtine poena za crno-bele tada su postigli Cvetković, Vilson, Murić i Džouns. Strateg ekipe iz Humske 1 odlučio se za taktiku da svesno ostavlja otvorene šuteve Zvezdi fokusirajući se na zatvaranje reketa kako bi limitirao Majka Cirbesa i to mu se isplatilo.

Nemački centar je na kraju bio najkorisniji igrač utakmice sa 26 poena i 7 skokova, ali je parket hale Pionir napustio pognute glave.

Nišlija Stefan Jović zbog povrede mišića trbušnog zida neće moći da pomogne svojim saigračima u subotu, a normalan trenažni proces beogradskog evroligaša ometale su povrede još nekolicine igrača.

Karta na koju može da igra stručni štab tima sa Malog Kalemegdana je maksimalna ušteda snage na meču 1/4 finala protiv Smedereva, dok su nosioci igre crno-belih morali dobro da se preznoje kako bi eliminisali ekipu FMP-a.

Kup Koraća Nikola Rebić je bio najefikasniji pojedinac u redovima Zvezde protiv Smedereva; foto: Vanja Keser

Ostaje da se vidi ko će se bolje snaći u zaglušujućoj buci do poslednjeg mesta ispunjenom Čairu i da li će Crvena zvezda izvojevati četvrto finale zaredom ili će Partizan prvi put posle 2013. godine učestvovati u finalnom okršaju. 

Podsetimo, pre godinu dana crveno-beli su u polufinalnom okršaju slavili rezultatom 76:67.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Mitic

    20:48 // 20. 2. 2016.

    Molim vas da proverite gde su zavrsile 140 komplet karata za kup RADIVOJA KORACA koje je dobio S.C. CAIR za potrebe svojih radnika,a koje nisam i pored urednog potrazivanja od strane funkcionera preduzeca nisam dobio.Asa sluzbenom legitimacijom nisam mogao da udjem iposmatram nijedan mec,radim u tom preduzecu 20 god. unapred hvala!

  • slepča majmunsći

    18:44 // 20. 2. 2016.

    a što niste napisali da dnevne karte nisu puštene u prodaju jutros?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: