Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 15. 2. 2020.

| Sport

Kup Koraća: Trojka Berona u poslednjoj sekundi za novo finale Crvene zvezde

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Crvena zvezda Mega Kup Radivoja Koraća polufinale Vladimir Štimac Mišković
Turbulentna i borbena igra oba tima; foto: Vanja Keser

U neizvesnoj završnici kakva se retko viđa, prednost koju je Mega imala tokom celog drugog poluvremena neutralisao je Bili Beron sa dve trojke u poslednjem minutu, od čega je druga bila sekundu pre kraja. To je postavilo konačnih 80:79 u prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća i novo finale za Crvenu zvezdu.

Ceo meč je bio neizvestan, odnosi snaga su se stalno smenjivali, a menjale su se i ekipe u vođstvu. Ipak, trojka Berona je presudila borbenoj i neustrašivoj Megi, koja je pokušala da preostalu sekundu iskoristi za novi koš, ali je lopta udarila u obruč i izašla napolje.

Ko će crveno-belima biti rival u finalu znaće se posle duela FMP - Partizan, koja se igra danas od 21 sat. Sutra u istom terminu na programu je finale.


Izostali atraktivni potezi, nadomestila ih borbenost

Iako je Crvena zvezda na početku poentirala u svakom napadu, Mega je trojkama uspela ne samo da izjednači, već i povede u drugom delu prve četvrtine. Očuvali su prednost momci koji su za ovu priliku obukli fluorescentno žute dresove, a u poslednjem minutu uvećali. Prvo je slabu reakciju imao Marko Jagodić Kuridža - pokušao je iz pik end rola da poentira, ali je promašio čitav koš, a onda je na drugoj strani to naplatio Luka Ašćerić, pošto je ubacio trojku, za 24:17 nakon prve deonice.

Kuridža se iskupio nešto kasnije, pošto je prekinuo trominutni Zvezdin "post", a još jednom u 14. minutu - materijalizovao je bolju igru crveno-belih u ovom periodu i vratio joj status onoga koji vodi (27:28). Postepeno je aktuelni šampion Srbije uvećavao prednost, a maksimalnu je dostigao u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Uprkos velikom pritisku i odličnoj odbrani Meginih košarkaša, strašnom požrtvovanošću i upornošću Vladimir Štimac je uspeo da izbori novi napad za svoj tim nakon promašaja Čarlsa Dženkinsa, asistirao Kevinu Panteru, koji je postavio 33:40 na velikom odmoru. Izabranici Dejana Milojevića u ovoj četvrtini ubacili su svega devet poena.

U nastavku se stanje na terenu još jednom izmenilo - tokom prva četiri minuta, jedino što su ubacili crveno-beli bila su dva slobodna bacanja iz ruke Štimca. Na drugoj strani parket, njihov rival je rešetao mrežicu u gotovo svakom napadu i vrlo brzo poveo.

U tri vezana napada košarkaši Mege nisu poentirali, ali su pobrali aplauze zbog požrtvovanosti - u svakom od njih po više puta su šutirali, lopta udarala u obruč i izlazila iz njega, ali su i po nekoliko puta u jednom napadu igrači uspevali da se izbore za priliku za novi šut.

Polaganjem Gista uz zvuk sirene završena je treća četvrtina, rezultatom 60:58.

U poslednjem periodu su po prvi put ekipe bile izjednačene, ali je Mega čuvala vođstvo. Sredinom deonice još jednom su oficijalni domaćini prikazali veliku požrtvovanost - tri puta su milimetri delili loptu od odlaska u aut, ali su se svakog puta košarkaši bacali za njom. I ovog puta ništa nije rezultovalo poenom, ali su i ponovo pobrali ovacije.

Pred poslednji minut meča na semaforu je stajalo 79:74, ali se Bili Beron postarao da to promeni trojkom četrdesetak sekundi pre kraja. Usledio je neiskorišćen napad Mege, 19 sekundi pre kraja pobednik se nije naslućivao, a onda je sekundu pre kraja Beron ubacio još jednu trojku, za eksploziju u hali "Čair" i krajnjih 80:79.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Don Kihot

    00:05 // 16. 2. 2020.

    Ništa bez Štimca :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: