Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 13. 2. 2020.

| Sport

Kup Koraća: Zvezda od -10 do +40 protiv Radničkog

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Kevin Panter Crvena zvezda BKK Radnički Kup Radivoja Koraća 2020
Vezana trojka i dve dvojke Pantera označile Zvezdin izlazak iz krize; foto: Vanja Keser

Početak prvog meča ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća delovao je kao da su ekipe zamenile uloge i to ne samo zbog dresova - drugoligaš Radnički sa Crvenog krsta pogađao je sve što je pokušao, dok evroligašu Crvenoj zvezdi ništa nije polazilo za rukom. Situacija se potpuno preokrenula u nastavku, šampion Srbije, koji je nastupao u plavim dresovima, brojao je do sto, slavio sa 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, ) i dokopao se novog polufinala Kupa.

Rival će mu biti pobednik utakmice koju danas od 19:30 igraju Mega i Sloboda iz Užica.

Publika u poprilično ispunjenoj hali "Čair" imala je prilike da vidi mnoštvo lepih poteza - zakucavanja, rampi i posebno trojki. Prekretnicu u igri Crvene zvezde doneo je Amerikanac sa srpskim pasošem Kevin Panter, a potom su periodično briljirali Vladimir Štimac, Dejan Davidovac i Branko Lazić.

Široj publici se lepo prikazao i drugi beogradski klub Radnički, nekada veliko ime jugoslovenstke košarke, uprkos porazu sa velikom razlikom.


Radnički pogađao sve, pa stao, Zvezda se oporavila u nastavku

Prošlo je četiri minuta, a nekada slavni "romantičari sa Krsta" nisu protraćili nijedan napad. Zapravo, mahom su ubacivali trojke. Posebno je efektna bila ona "ispaljena" u poslednjim stotinkama napada, kada je Slobodan Dunđerski šutirao iako je stajao daleko od linije za tri poena, lopta se zavrtela po obruču, ali je ipak prošla kroz njega.

Sa druge strane, nakon dve uvodne trojke, ništa što su slali ka košu košarkaši koji inače igraju u crveno-belim, a sada su u bili u plavim dresovima, nije prolazilo.

Izgledalo je kao da su dva tima zamenila uloge, da je Crvena zvezda drugoligaš, a Radnički evroligaš, jer tim sa Crvenog krsta ne samo da je pogađao gotovo sve što je pokušao, već je blokirao i u nekoliko navrata krao lopte rivalu, čak jednom u dva napada zaredom. Tako je stigao i do dvocfrene prednosti, ali su onda nervoza uvukla u redove formalnog gosta susreta, pa je počeo da pravi nerenzonske faulove i gubi lopte.

Vezana trojka, pa potom dve dvojke, uz dodatno slobodno bacanje Kevina Pantera signalizirale su izlazak iz krize Crvene zvezde, ali je na kraja prve deonici Radnički ipak vodio - 28:25.

Situacija se potpuno preokrenula u drugoj deonici, a formalni domaćini poveli su već u prvom minutu nastavka. Od lepih poteza u ovom periodu izdvojio se pokušaj asistencije iz okreta Slobodana Dunđerskog koja bi, da je njegov saigrač uspeo da je uhvati, verovatno konkurisala za najlepši potez turnira.

Raspucao se Dejan Davidovac, Vladimir Štimac zavladao reketom i začas je Zvezda stigla do dvocifrene prednosti, a na poluvremenu povela sa 60:42.

Najbolje moguće Štimac je radio svoj posao po povratku na parket, vezao 10 poena, a "začinio" ih atraktivnim zakucavanjem za 71:47. Sve je mnogo bolje funkcionisalo u redovima šampiona Srbije u trećem kvartalu, a u njegovoj završnici se i kapiten Branko Lazić prihvatio uloge poentera koja mu inače manje leži od odbrane - jednom je lepo zakucao, a onda ubacio i dve trojke.

Tako je stigao i do 100 poena, pa meč završio sa 107:67.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljuba

    19:00 // 13. 2. 2020.

    Ko bi rekao, ali košarka je postala smrtno dosadan sport.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: