Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 1. 2. 2023.

| Sport

Kup Koraća u Nišu - ugovor potpisan, novac od Grada tajna, karte od 4.000 do 30.000 dinara

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
predrag danilovic i dragana sotirovski, potpisivanje ugovora, gradska kuca nis, foto ljubica jocic
Potisani ugovori za ovu i sledeću godinu; foto: Ljubica Jocić

Potpisivanje ugovora o organizaciji Kupa Radivoja Koraća, spremne izjave gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića i fotografisanje organizatora održalo se danas u Gradskoj kući u Nišu. Koliko će Niš iz budžeta, osim 2 miliona dinara za kotizaciju, odvojiti za organizaciju, još nije poznato, poznato je samo da prodaja karata, koje će biti po kompletu od 4.000 do 30.000 dinara, počinje u petak, 3. februara.

Za tačno dve nedelje počinje Kup Radivoja Koraća, nacionalnog takmičenja koji će 18. put biti održan u Nišu. Takmičenje, koje će od 15. do 18. februara biti održano u hali "Čair", otvaraju Partizan i Spartak iz Subotice, a trofej brani Crvena zvezda koja je trijumfovala pre godinu dana.

potpisivanje ugovora, kup koraca, gradska kuca nis, foto ljubica jocic Potpisivanje ugovora, izjave i fotografisanje; foto: Ljubica Jocić U Gradskoj kući bilo je održano potpisivanje ugovora o organizaciji, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije dali su izjave, ali pitanja novinara nisu bila "deo protokola". Nije poznato koliko će Grad iz budžeta izdvojiti za organizaiju, za koju je u ponudi naveo da će biti glamurozna i da su "u budžetu Grada izdvojena značajna sredstva za organizaciju".

Niš će sedmi put tokom poslednjih 8 godina ugostiti najbolje timove u Kupu, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da su ponosni na "mnogo toga što su uradili u košarci".

Naročito što prvi put potpisujemo ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije na dve godine. Ne treba da brinemo za 2024. godinu, osigurali smo da ćemo imati Kup Koraća i biti dobri domaćini. Ova godina je posebna za nas, obeležavamo 18. put kako se nacionalni Kup održava u Nišu i postajemo punoletni, ali i što obeležavamo vek košarke u Srbiji. Ove godine je i značajni jubilej, 20 godina Kupa sa nazivom Radivoj Korać i 10 godina kako se "Žućkova levica" dodeljuje najboljem klubu - kaže gradonačelica.

Kup Koraća, pehar Pehar namenjen najboljem u nacionalnom Kupu; foto: Košarkaški savez Srbije Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović zahvalio se gradonačelnici na svemu, a ponovio je da je Niš grad košarke.

Velika čast i zadovoljstvo što ćemo ponovo biti u Nišu i ove i naredne godine. Grad Niš je grad košarke i to sigurno zaslužuje. Bilo je priča da je trebalo da bude u Beogradu, ali je Niš grad koji se uvek redovno javlja na konkurs i na vreme i uz to, Niš je uvek dobar domaćin. Mi volimo da dođemo u Niš. Apelujem na sve učesnike fer i korektno navijaju za svoj klub - rekao je Danilović.

Prodaja karata, dodala je Sotirovski, počinje u petak, 3. februara i u početku će biti prodaja preko interneta.

Poslednjeg dana će verovatno moći da se kupe karte i na biletarnici. Verujem da će biti dosta navijača iz regiona, da će hala biti prepuna, da će se tražiti karta više. Biće ovo prilika i da se košarkaši nametnu selektoru jer idu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Nišlijama čestitam na Kupu, ovo je naša zajednička pobeda. kao što znamo da budemo dobri domaćini drugim festivalima, da budemo dobri domaćini na festivalu košarke - dodaje Sotirovski.

Cene karata su, prema informacijama iz Košarkaškog saveza Srbije, 4.000 dinara za tribine, a za parter 4.500 i 7.000 dinara, dok za najekskluzivnija mesta treba izdvojiti 30.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realno

    14:49 // 2. 2. 2023.

    Karte od 4-30 000? Znate li kad bih vam dao 4000 din da gledam 3 utakmice koje me zanimaju?NIKADA! Čak ni za derbi ne bih dao više od 600 kinte.Dok ima ovaca,biće i vukova.

  • Gaga

    08:11 // 2. 2. 2023.

    Samo da nas ne obruka Sotirovska kao kad je nestala struja zbog hale Čair.

  • Milos Jovanovic

    03:23 // 2. 2. 2023.

    Sokobanjsko Aleksinacki kup u.kome ce neko debelo zaraditi
    Sramotno je da gradobacelnica na pitanje novinara ne zeli da saopsti.koliko ce para svih gradjana Nisa da potrosi za Kup
    Unistila sport do.koske

    • qgo

      10:53 // 2. 2. 2023.

      Mislis valjda Dobrujevacki kup?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: