Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 19. 9. 2017.

| Sport

Kup Srbije: Nišlije i Surduličani gostuju, Piroćanci dočekuju Pazar

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Fudbalska lopta Kosta slikao
Četvrti predstavnik juga Dinamo iz Vranja, igra tek 11. oktobra; foto: JV/A.K.

U sredu, 20. septembra od 15:30 južnjaci će odigrati svoje mečeve šesnaestine finala Kupa Srbije. Tako će niški Radnički gostovati Zlatiboru, pirotski dočekati Novi Pazar, dok Radnik putuje u Inđiju, na megdan istoimenom prvoligašu.

Najlakši posao trebalo bi da imaju Nišlije jer tim iz Čajetine, koji je do ove faze Kupa došao preko kvalifikacija, nastupa u trećem rangu takmičenja Srpskoj ligi Zapad. Tu imaju dobar učinak - zauzimaju 3. poziciju sa 4 pobede i po jednim porazom i remijem ali, ruku na srce, kvalitet timova iz tog ranga ne može se porediti sa onima u najvišem rangu.

Ipak, ono što ne ide u prilog niškom superligašu je to što su često namasovnije takmičenje završavali upravo u ovoj fazi, a prošle godine su tada eleminisani od BSK Borče, tima koji je tada ispao iz Prve lige.

Protivnik Radnika iz Surdulice ove sezone ima “šarene” rezultate. Sa skorom od 2 poraza i 3 pobede, od čega su sve bile nad protivnicima iz donjeg dela tabele, nalaze se na 8. poziciji Prve lige.

Sa druge strane, od Radnika se ne zna šta publika može da očekuje, s obzirom na to da su ove godine umeli da odigraju odlično i iznenade favorite, kao recimo Čukarički u Beogradu, ali i da neočekivano “kiksnu”, kao protiv Mačve u poslednjem kolu. Takođe, na ruku im ne idu brojne povrede koji su ih zadesile u poslednje vreme, ali i pored svega toga, nesumnjivo je da su Surduličani favoriti.

Pirotski Radnički je jedini predstavnik juga koji će se na svom terenu boriti za ulazak među 16 najboljih, ali trenutna forma Novog Pazara je svakako bolja od njihove. Oni su prošle sezone ispali iz Super lige, ali su ovu solidno otpočeli - za poraz još ne znaju, mada su 3 od 5 odigranih utakmica završili remijem.

Za razliku od njih, Piroćanci su samo jedan bod uspeli da izvuku u dosadašnjem toku prvenstva, zbog čega se i nalaze na dnu tabele. Ipak, kada se uporede ove tri utakmice, najrealnije je očekivati iznenađenje u ovom duelu, s obzirom na to da su fudbaleri Radničkog prošle sezone pokazali da i te kako mogu dosta.

Dinamo iz Vranja će svoju utakmicu prve faze Kupa odigrati tek 11. oktobra od 19 sati. Oni će tada gostovati Crvenoj zvezdi, a duel je pomeren zbog obaveza crveno-belih u Ligi Evrope.

Inače, utakmice osmine finala zakazane su za 25. oktobar, dok bi borba za plasman među 4 najbolje ekipe trebalo da se održi 14. marta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    17:49 // 20. 9. 2017.

    Izgubi Radnicki penalima 7:6, nakon što su jedva izvukli 0:0 u 90 minuta. Vratite Pakulta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: