Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 22. 2. 2019.

| Sport

Kup u futsalu: Prokuplje dočekuje Kalču u osmini finala

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
futsal
Četiri južnjaka u osmini finala, jedan siguran u četvrtfinalu; foto: Vanja Keser

U osmini finala futsal Kupa jug će imati četiri predstavnika, a jedan je siguran u četvrtfinalu, s obzirom na to da će Prokuplje dočekati niškog Kalču. “Fenjerašu” Prve lige Smederevu gostovaće Jastrebac iz Blaca, dok će Pirot ugostiti Novi Pazar. Svi mečevi bi trebalo da se igraju 6. marta.

Kao osvajač Kupa istočne Srbije Prokuplje je obezbedilo plasman u osminu finala, iako nastupa tek u četvrtom rangu takmičenja - Regionalnoj ligi jug. Tu je ubedljivo prvo, jer ima 8 pobeda i jedan remi, ali najveći izazov tek sledi, jer će u Kupu igrati protiv prvoligaša Kalče. Nišlije su odigrale slab prvi deo sezone, zbog čega su desete, ali im ovog proleća mnogo dobro ide - zabeležile su dve pobede.

Prošlogodišnji četvrtfinalista Kupa Jastrebac ne bi trebalo da ima težak posao na putu da ponovi ovaj rezultat, s obzirom na to da gostuje poslednjeplasiranom timu Prve lige Smederevu. Domaćin ovog susreta u ligi ove sezone nijednom nije uspeo da pobedi, a jedine bodove sakupio je u dva remija, ali je jedan od njih bio upravo sa Blačanima.

Pirot je plasman u glavni žreb najmasovnijeg takmičenja obezbedio zahvaljujući rezultatima od pretprošle sezone. Oni su se tada plasirali u Prvu ligu, zbog čega su prošle sezone nastupali u najjačem takmičenju, a otud i plasman u osminu finala, jer se posmatraju rezultati iz minule sezone.

Piroćanci su pretposlednji u Drugoj ligi sada, pošto su samo jednom slavili i dva puta odigrali nerešeno. Sa druge strane, Novi Pazar je peti u Prvoj ligi, s tim što mu forma nije najbolja, jer u poslednjih 5 mečeva ne zna za pobedu.

Inače, ostali parovi osmine finala su zrenjaninski SAS i kragujevački Ekonomac, FON i Samo pravo, Banjica i RB iz Valjeva i Partenon iz Smederevske Palanke i Nova Pazova. Kako se Deus povukao, beogradska ekipa Srpska direktno se plasirala u četvrtfinale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: