Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 30. 10. 2018.

| Sport

Lalatović: Mačva kvalitetna, ali naš cilj je pobeda

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Zemun Radnički fudbal Haskić
U vanrednom kolu za čvršću poziciju 2; foto: Vanja Keser

Do 9. pobede u Superligi Radnički će pokušati da dođe u sredu, 31. oktobra od 16 sati, kada će na stadionu “Čair” dočekati šabačku Mačvu. Sudeći po stanju na tabeli i domaćinstvu nema sumnje da su niški fudbaleri favoriti, dok Šapčani, smatra trener Nenad Lalatović, dolaze u Niš da se brane.

Lakše će biti Mačvi da se brani, nego Radničkom da da gol, smatra Lalatović, a razlog je loše stanje terena na “Čairu”. Ipak, ovog puta strateg prihvata ulogu favorita, koja nesumnjivo pripada njegovom timu, s obzirom na stanje na tabeli.

Šapčani su na 11. poziciji sa 13 bodova, a pre nedelju dana su promenili šefa struke, pošto je Dragan Aničić otišao u Voždovac, a na njegovo mesto došao Darko Tešić.

On ima kvalitet, a svaka promena trenera donosi nešto novo. Mačva ima kvalitetan tim. Moram da izdvojim Gavrića koji je jedan od najboljih krilnih igrača u ligi, imaju Gemovića, Đokića, Adamovića, iskusnog Lazarevića, sa kojim sam nekada igrao. Fenomenalno se brane, to su pokazali protiv trenutno prvoplasiranog tima, da imaju dobru kontru i polukontru - priča Lalatović.

Niški tim ima rekordni učinak ove sezone, pošto je poražen samo dva puta u tri takmičenja. Sa 28 bodova nalazi se na 2. poziciji u Superligi, između dva “večita rivala”. I pored toga mediji pišu koliko Crvena zvezda “beži” Partizanu, kaže Lalatović, a ne drugoplasiranom Radničkom.

Niko ne spominje Radnički iz Niša, koji je drugi na tabeli. Treba da se kaže Crvena zvezda “beži” Radničkom 9 bodova, a ne Partizanu 11 bodova. Moraju svi da shvate da se ne igra fudbal samo u Beogradu. Nama će biti sve teže, jer svi žele sada da pobede Radnički. Svi žele da protiv Radničkog daju ne 100, nego 200 % svojih mogućnosti, a to je dobro - priča Lalatović.

Mladi strateg u utakmici sa Mačvom neće moći da računa na Nikolu Aksentijevića i Marka Mitrovića, koji su već duže vreme povređeni, kao i na Sašu Stojanovića koji se povredio u poslednjem meču. Petar Grbić je takođe nesiguran, zbog obnovljene povrede na meču sa Radom.

Cene ulaznica su standardne: 150 dinara za jug, 300 za zapad i istok i 1.500 za ložu, a mogu se nabaviti na biletarnicama hale “Čair” i stadiona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drax

    07:51 // 31. 10. 2018.

    Bravo Lale, idemo na pobedu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: