Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 3. 8. 2018.

| Sport

Lalatović: Nismo se obrukali, dogodine zapaženija uloga u Evropi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Meraklije Radnički Makabi
Atmosfera dostigla vrhunac nakon drugog gola Radničkog; foto: Vanja Keser

Remijem sa Makabijem završio je Radnički učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na “Čairu” je desetak hiljada gledalaca imalo prilike da vidi veliku borbu, a trener Nenad Lalatović rekao je da smatra da se nisu obrukali i da je potrebno zadržati ovaj sastav, dovesti par pojačanja, pa da sledeće sezone niški klub imao zapaženiju ulogu u Evropi.

Ovo je bio prvi nastup Radničkog u nekom međunarodnom takmičenju u poslednjih 35 godina, u prvom kolu imao je lak posao. Makabi je bio daleko ozbiljniji rival, a danak je uzeo i nastup na dva fronta, s obzirom na to da su Nišlije između dva duela sa Izraelcima imale igrale i protiv Crvene zvezde.

Tako trener Nenad Lalatović pripisuje i umoru igrača to što nisu uspeli da prođu dalje, ali smatra da su, pogotovu u drugom poluvremenu, njegovi igrači pokazali kvalitet, uspeli da se vrate posle 2:0, te da će, ukoliko ovako nastave i u prvenstvu, tamo imati zapaženu ulogu. VAK-7775 Nišlije aplauzom nagradile fudbalere zbog borbenosti, uprkos ispadanju; foto: Vanja Keser

Igračima ne treba ništa zameriti, posle toliko godina Radnički je igrao u Evropi, mislim da se nismo obrukali. Sledeće godine ćemo, ako Bog da, ako Radnički izbori plasman u Evropu, ako ovaj tim ostane na okupu i ako se dovede još 3 do 4 igrača, imati mnogo zapaženiju ulogu u Evropi, nego što smo je imali u ova dva kola - zaključuje Lalatović.

Sada se Radnički vraća prvenstvenim obavezama, koje im je put do nove šanse u Evropi dogodine. Za sada je zabeležio po jedan poraz i pobedu, a već u nedelju, 5. avgusta, na redu je duel sa Dinamom iz Vranja, novajlijom u superligaškom društvu, koji za sada nije osvojio nijedan bod u ovom takmičenju.


Navijači bili glasni i pored zatvorenog "kopa"

VAK-7658 Reprezentativac Srbije Predrag Rajković zaustavio nekoliko sjajnih udaraca; foto: Vanja KeserNa meču su bile pune istočna i zapadna tribina, kao i južna, koliko je to bilo dozvoljeno. Zbog navijačkog znaka na "Čairu", tokom meča sa Gzirom, kažu u Radničkom, UEFA je kaznila niški klub time da 30 % južne tribine mora biti zatvoreno na sledećem meču. Tako je i bilo, pa su se meraklije povukle ka zapadu više nego što je uobičajeno, s obzirom na to da je zatvoreni deo bio upravo onaj na kome su najčešće oni.

I pored toga, Radnički je imao veliku podršku sa tribina, koja je doduše izgubila elan nakon dva olako primljena gola, ali i postala gromoglasna nakon drugog gola koji je dao njihov klub. Samu atmosferu pohvalio je i trener gostujućeg sastava Vladimir Ivić. VAK-7395 Statistički, Radnički je nadigrao Makabi na "Čairu"; foto: Vanja Keser

Lepa atmosfera, dosta ljudi, stvarno što se tiče fudbalskog ambijenta, mislim da je sve bilo u najboljem redu. Dobro je za Niš, dobro je za srpski fudbal da se vraća publika. Nadam se da će i u našem prvenstvu, kako u Nišu, tako i u drugim mestima biti sve više publike - kaže Ivić.

VAK-7550 Hitna pomoć morala da pruži pomoć nekome u publici; foto: Vanja KeserJako se Radnički borio u ovom meču, imao čak i više prilika od zvučnog rivala, a Ivić smatra da je bolji tim prošao dalje. Ipak kaže da nije u potpunosti bio zadovoljan igrom svojih izabranika, konačnim rezultatom, ali i uslovima za igru.

Ova infrastruktura i ovi stadioni, treba da se radi malo po tom pitanju, jer samim tim će se poboljšati i fudbal u Srbiji. Kad kažem infrastruktura, mislim na celokupan stadion i na teren, jer to su uslove koje svaki igrač priželjkuje: da ima dobar teren, da ima dobar stadion i mislim da je to pitanje za Fudbalski savez - rekao je Ivić.

Podsetimo, dugo se nije znalo hoće li Radnički moći da igra prva dva kola kvalifikacija za Ligu Evrope na "Čairu", s obzirom na to da stadion ne ispunjava neke od kriterijuma. Nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da se završava projekat za stadion u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zapadni navijac

    20:58 // 3. 8. 2018.

    igraci - haskic i grbic, prvi nije hteo da potrci, drugi nema snage za poluvreme, caki u njegovim godinama pokazao kako se nosi grb reala, radnicki je jedna stara ekipa, lazara ce oteti do polusezone - vrlo kvalitetan mladi igrac, lalatovi ljubimci - crnomarkovic i pankov, sa njim u paketu da sto pre odu, verujte, da nije tonceva radnicki bi bio ona ruina od kluba... makabi osrednja ekipa...

    • Иван

      23:07 // 3. 8. 2018.

      Хаскић вероватно солидан играч за нашу лигу. Тек у десетак утакмица ћемо видети праву слику. Црномарковић и Панков су одлични, за разлику од Мићића рецимо који већ трећу утакмицу показује да нема снаге. Грбић, има тај неки проблем са својом главом. За Мркића, увек се надам, сад ће његово време, и никако да то време дође. Ако будемо трећи поново, био бих баш задовољан и полуфинале купа да додам.

    • Tivat

      06:33 // 4. 8. 2018.

      ...zapadna tribina ruglo ,loza steciste onih koji vrsljaju gradom i klubom,a tvoj Toncev je sve dozvolio ,sto si kritikovao u komentaru.

  • gari

    18:14 // 3. 8. 2018.

    Šteta, propuštena je lepa prilika, naročito kad se znao sledeći LAKŠI protivnik. Dogodine će biti ista priča, Radnički nema para da dovede malo bolje fudbalere, nego krpi šta mora. Ko od igrača ima makar dvogodišnji ugovor... Svi su sezona, polusezona u Radničkom, ni Murinjo od njih ne bi napravio ništa !!! Teren i sam stadion su za zatvor nadležnih a pre svega izvodjača !!!! Stvarno ŠTETA ...

  • Tivat

    17:06 // 3. 8. 2018.

    Lalate,ti si dobar trener za Pukovac.Igraci se nisu obrukali,to je njihov limit,ali ti jesi!
    Sto se kazni tice,procitajte tekst u "Narodnim novinama", ozbiljnog novinara,sta ce mo ispastati,kao klub,zbog ruine od stadiona i sta je delegat UEFE uneo u beleznicu!Presece nam!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: