Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 21. 2. 2019.

| Sport

Lalatović: Za nas je Radnički kao Mančester

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnicki,-ekipa,-nis,-foto-jv-vanja-keser
Lalatović: "Igrači se ne žale, atmosfera u svlačionici je kao da smo u Mančesteru, a za nas Radnički jeste Mančester"; foto: JV / Vanja Keser

Gostovanjem Vojvodini u Novom Sadu u 23. kolu Superlige fudbaleri niškog Radničkog pokušaće u petak, 22. februara da nastave niz od 20 mečeva bez poraza u elitnom rangu. Trener niškog tima Nenad Lalatović pohvalio je svoje igrače na požrtvovanju i istakao da, i pored nedovoljno dobrih uslova za rad, za njega i njegovu ekipu Radnički jeste Mančester i da nisu dobili dovoljno pohvala i pored odličnih rezultata i serije bez poraza.

Prvi meč 23. kola Superlige biće derbi po tradiciji, ali ne po trenutnoj formi i tabeli. Dva kluba, među najstarijim u ligi, igraće jako bitnu i tešku utakmicu, smatra trener niške ekipe Nenad Lalatović.

Nije lako ovoliko dugo držati kontinuitet kao što mi držimo. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama i u Novom Sadu. Gostujemo ekipi sa bogatom tradicijom i koja ima odličan tim, koji bi mogao da bude među prva četiri tima u ligi. Raduje me naša druga pozicija i sa pravom smo tu gde jesmo. Ne želim da niko neutrališe uspeh mojih igrača, njihov kvalitet i nepobedivost na "Čairu", protiv Zvezde, Partizana i Makabija. Ne obaziremo se na sve. Meni su moji igrači kao porodica - kaže Lalatović.

nenad-lalatovi-radnicki,-cukaricki,-februar-2019,-foto-jv-vanja-keser Lalatović: "Ponosan sam što sam trener Radničkog"; foto: JV / Vanja Keser

Vojvodina je na devetoj poziciji na tabeli Superlige, prvom mestu ispod crte za plej-of. Prolećni deo sezone započela je porazom od Crvene zvezde (4:0). Jesenas na "Čairu" niški tim je slavio sa minimalnih 1:0.

Za Vojvodinu ovaj meč ne doalzi u obrom trenutku jer su izgubili sa 4:0 u prethodnom kolu. Bio sam u Vojvodini, proveo dosad najlepših 13 meseci i nikada nisam bio poražen na "Karađorđu". Sada sam ponosan što sam trener Radničkog i što sam oborio rekord sa osvojenih 50 bodova. Oni imaju kvalitet, imaju tim koji može jednim potezom da reši utakmicu. Imaju brze igrače, tim za respekt. Idemo da se nadigravamo, nemamo pritisak i možemo biti zadovoljni bodom, što ne bi bio uspeh. Bez obzira na sve, idemo da pobedimo i uzmemo sva tri boda - kaže Lalatović.

radnicki-tim,-nis,-februar-2019,-foto-jv-vanja-keser Trener Nišlija osvrnuo se i na sezonu iz snova svoje ekipe gde je Radnički sa samo dva poraza; foto: JV / Vanja Keser

Trener Nišlija osvrnuo se i na sezonu iz snova svoje ekipe gde je Radnički sa samo dva poraza i to oba jula prošle godine - od Makabija u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Crvene zvezde u domaćem šampionatu.

Želja mi je da ovi momci dobijaju pohvale jer ih treba hvaliti. Nemamo najbolje uslove za treninge, danas smo trenirali na stadionu Železničara koji nije adekvatan, ali oni se ne žale, atmosfera u svlačionici je kao da smo u Mančesteru, a za nas Radnički jeste Mančester. Prema, tome, ovo doživljavamo kao svoju kuću, dajemo sve od sebe, ovi momci ginu na terenu, a ja želim da i neki drugi treneri ne preskaču Radnički, Haskića, Drinčića - kazao je trener Nišlija.

Tim koji bi trebalo da izađe na travu "Karađorđa" je kao i protiv Čukaričkog: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Grbić, Kojašević, Ranđelović i Haskić.

Utakmica počinje u 18 sati, a najavljen je i prenos na TV Arena sport 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    15:32 // 21. 2. 2019.

    Ne sekiraj se za uslove,dobicete najbolje uslove.Ove godine vam stize najbolji stadion sa najboljom travom i opremom.Sve ko sto ima Mancester a i predsednik lici na Fergusona.Mislim na predsednika kluba.Blago nama sa uslovima na novom stadionu,radujte se i vicite A.... s,,,,,,znate vec.Obecao i Perisic zapadnu tribinu i stvarno napravio ali ovaj nije Perisic,ovaj ispunjava.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: