Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 11. 6. 2019.

| Sport

Lalatović navijao da Luka Jović pređe u Bajern Minhen

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Lalatović
"U to dete sam verovao"; foto: Vanja Keser

Vrtoglavi uspon doživljava karijera Luke Jovića, drama oko transfera mladog fudbalera završena je prelaskom u Real Madrid, a sve je počelo na stadionu “Rajko Mitić”, kada mu je tadašnji šef struke Crvene zvezde, a sada niškog Radničkog Nenad Lalatović poklonio poverenje mestom u prvom timu. Lalatović kaže da je "u to dete verovao", ali smatra da bi za njega bilo bolje da se zadržao u Bundesligi i da je obukao dres Bajern Minhena.

O transferu fudbalera iz Bijeljine mesecima se nagađalo nakon sezone u kojoj je eksplodirao u Ajntrahtu iz Frankfurta. Iako je sam Jović svoj odlazak na "Santijago Bernabeu" okarakterisao kao ostvarenje sna i otvaranje "velikih vrata da postane još veći fudbaler", Lalatović je za Hot sport rekao da ima drugačije mišljenje.

Luka je veliki igrač. Da budem iskren, ja sam navijao, pošto je pogodio ligu koja mu odgovara, da će se odlučiti za Bajern Minhen. Otišao je u najveći klub, a svojim kvalitetom je zaslužio da igra u "kraljevskom klubu", ali sam ja navijao da će odabrati Bajern iz Minhena - smatra Lalatović.

Debi u prvom timu Jović nije imao pod trenerskom palicom Lalatovića, već u sezoni ranije, kada je trener bio Slaviša Stojanović. Ušavši kao zamena, postao je najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde, pošto je postigao gol svega 2 minuta od ulaska na teren.

Završila se ta sezona, sa njom i mandat Stojanovića, a mesto na klupi crveno-belih zauzeo je Lalatović, koji je tada 16-godišnjeg Jovića uvrstio u prvi tim.

Ja tada nisam mogao da očekujem od Luke Jovića da postiže golove kakve danas postiže. Da smo tada imali Jovića na ovom nivou, Zvezda bi možda osvojila titulu i Kup. Meni nije apsolutno ništa žao, u to dete sam verovao. Žao mi je što Zvezdan Terzić ni u jednom tekstu nije pomenuo da sam tom momku ja dao šansu da se probije i dokaže. Nisam pročitao tekst u kome je pohvalio šta sam uradio sa mladim igračima - priča Lalatović.

Podsetimo, Lalatović je postao trener niškog Radničkog prošle sezone, a iako je govorio da ne zna hoće li ostati, rešio je da ipak još jedan mandat provede na “Čairu”, jer mu je, kako kaže, ovde lepo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    09:59 // 12. 6. 2019.

    A u Radničkom, šta radiš s mladim igračima?

  • Tivat

    22:09 // 11. 6. 2019.

    Kakva trivijalna vest!Kakve veze sve ovo ima sa Nisom i Juznom Srbijom?Hvalisi se u Bgd medijima,odakle si dosao!

  • Aleksa

    18:34 // 11. 6. 2019.

    U Bajernu Srbi ne mogu da igraju, kao što je i do sada bio slučaj. Jedino je Radmilo Mihajlović bio u Bajernu, jer nisu znali da je Srbin (prešao iz Dinama ZG). Toliko o tome, a zaključke donesite sami.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: