Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 14. 5. 2019.

| Sport

Lalatović pred Kup: Želim da se igrači Partizana na “Čairu” osećaju kao gosti

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Caki Drinčić Todorovski Ranđelović Nikodijević
Za finale, istoriju i 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope; foto: Vanja Keser

Ako ima Boga, Radnički će sutra u finale Kupa Srbije, kaže strateg niških fudbalera Nenad Lalatović, kao i da želi da se igrači Partizana u sredu, 15. maja na “Čairu” osećaju kao gosti. U revanšu Nišlije jure gol zaostatka, a kako je ovo 5. susret dve ekipe ove sezone, nepoznanica nema.

Dve pobede niškog tima, jedan remi i jedno slavlje Beograđana bilans je mečeva dve ekipe do sada. Ova je, čini se, najvažnija, jer vodi u finale Kupa. Uz to, ukoliko 23. maja na “Čairu” zaigraju Radnički i Crvena zvezda, Nišlije će sebi obezbediti početak kvalifikacija Lige Evrope od 2. runde, dok je Partizanu neophodna titula u Kupu za 2. kolo kvalifikacija.

Radnički je već ostvario najveći uspeh u istoriji kluba time što je postao vicešampion Srbije u prvenstvu, a gori od želje da obori klupski rekord i kada je u pitanju Kup. Čak i da se to ne dogodi, fudbaleri će ostati heroji Niša, priča Lalatović, zbog čega je veći pritisak na Partizanu nego na Radničkom.

Radnički kao klub i Niš kao grad zaslužuju da igra finale. Ako ima Boga i ako je pravedan, on će nama dodeliti to finale, jer ovi momci su to zaslužili. I ako ga ne dodeli nećemo plakati, nećemo žaliti, ali moji igrači će sutra ostaviti sutra na terenu za naš grad Niš i da svaki Nišlija posle utakmice bude ponosan na njih - rekao je Lalatović.

Na psihološkom planu niški fudbaleri su radili mnogo, priča Lalatović, posebno na tome da imaju u svesti da i ako prime gol, mogu da ponove rezultat iz prošlog meča, kada su slavili 3:1, ali i da se ne opuste ako prvi povedu.

Ipak, ono bez čega ne može Radnički su navijači, smatra streteg Nišlija, koji je siguran da će na "Čairu" biti sjajna atmosfera.

Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju, da se Partizan ovde ne oseća kao da igra kod kuće. Da se oseća kako se mi osećamo na njihovom stadionu, jer samo mi znamo kako nam je kad igramo kod njih. Naježim se kad pričam o ovome, ja želim da bude sutra paklena atmosfera, da igrači lete na krilima navijača - rekao je Beograđanin.

U finale će se plasirati tim koji na “Čairu” pokaže veću želju, priča krilo Radničkog Petar Grbić, s obzirom na to da nema tajni među ekipama.

Sutra je taj dan, koji smo čekali. Iako šef ne dozvoljava da se to radi, svima nam je u podsvesti bio ovaj revanš meč i jedva čekamo sutra. To ne znači da neko treba da izgori u toj želji, ova utakmica neće biti nešto, da posle toga nema života. Treba da uđemo hladne glave, da probamo da postignemo taj istorijski uspeh i podarimo Radničkom finale - poručuje Podgoričanin.

Početak utakmice zakazan je za 20 sati.

Ulaznice se mogu kupiti danas na biletarnici hale “Čair” do 18 sati, a sutra od 10 do 20 sati i na biletarnici hale i na biletarnici stadiona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • chappa

    10:22 // 15. 5. 2019.

    lalatovicu za mene ces biti dobar trener tek kad pobedis zvezdu ...a za sada si to sto jesi

  • ja

    20:07 // 14. 5. 2019.

    Da li ces isto zeleti i igracima C. Zvezde ako se Radnicki plasira u finale? Vec si rekao kao je kruna Radnickom drugo mesto i finale kupa. Pa pitam..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: