Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 27. 10. 2016.

| Sport

Lazar Arsić: Nisam dugo razmišljao kada je stigao poziv sa Čaira

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Lazar-Arsic-Radnicki---Vanja-Keser
Brzonogi veziste jedan je od nosioca igre niškog tima; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog i ove sezone nalaze se u seriji odličnih rezultata, a kao jedan od ključnih igrača iskristalisao se vezista Lazar Arsić, strelac 4 efektna gola u sezoni, koji hvali odličnu atmosferu na Čairu i rad sa trenerom Milanom Rastavcem.​

Lazar-Arsic-3---Vanja-Keser Mora još uvek da poradi na defanzivi; foto: Vanja Keser

Arsić ističe da se na Čairu oseća pozitivna atmosfera na svakom koraku - od predsednika, sportskog direktora, stručnog štaba, do svakog saigrača, što mu je mnogo pomoglo da se brzo privikne na novu sredinu i prilično brzo postane jedan od najbitnijih igrača “Reala sa Nišave”.

Od prvog dana su me prihvatali kao da sam odrastao ovde, a svi znamo koliko je teško da južnjačku publiku privoliš posebno kada si rođeni Beograđanin. Ne smatram sebe bitnim šrafom u timu, samo se trudim da na svakom treningu i meču dam svoj maksimum, igram kako umem i mogu i to za sada daje rezultate - u skromnom tonu govori Arsić.

O saradnji sa trenerom Milanom Rastavcem izneo je niz superlativa.

Nikada nisam bio u klubu gde igrači nasmejani idu na trening i da vlada tolika pozitivna energija. I trener je svojim radom i posvećenošću dodatno unosi, svima u timu odgovara njegov pristup i način razmišljanja, što uostalom rezultati najbolje pokazuju - kazao je on.


Defanziva mana, šut i brzina vrline

Lazar-Arsic-golcina---Vanja-Keser Fantastičan gol protiv Napretka golman samo ulepšao paradom; foto: Vanja Keser

Posmatrajući Arsićevu kretnju na terenu i analizirajuće njegove partije u dresu Radničkog stiče se utisak da je fudbalskim rečnikom rečeno prava “radilica”. Dosta trči, zadužen je za izvođenje gotovo svih prekida, a kao većina levonogih fudbalera ume da “zategne” sa distance, što je demonstrirao ove sezone sa par efektnih pogodaka.

Moram još da poradim na defanzivi, jer u današnjem fudbalu moraš biti podjednako dobar i u napadu i u odbrani, tako da mi je taj deo igre mana. Kao glavne adute smatram brzinu, šut i dribling, ali ima tu još prostora za napredak, što svakodnevno pokušavam da unapredim treningom i vežbanjem - samokritična je levica Radničkog.


Internacionalac postao već u srednjoj školi

Ponikao je u Obiliću, koja je u tome vreme bila jedna od najboljih školi fudbala u Srbiji i Crnoj Gori. Posle toga kratko se zadržao u Zvezdari, klubu iz kraja u kome je rođen i gde je odrastao, da bi ga već kao srednjoškolca fudbalski putevi odveli na sever, u Mađarsku, gde se fudbalski potpuno afirmisao i kako kaže, odigrao najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri.

Otišao sam u mađarsi Vašaš, gde se sa 19 godina nije očekivalo da pružam zabeležene partije. Posle toga, dve sezone sam proveo u klubu Lombard Papa, sjajno sam se tamo uklopio i u drugoj takmičarskoj godini odigrao možda i najbolju sezonu u karijeri, uz ovu u Radničkom - prisetio se Arsić.


Na jugu Srbije novi početak

Lazar-Arsic-2---Vanja-Keser U Mađarskoj odigrao najbolju sezonu do sada; foto: Vanja Keser

Nakon 57 odigranih utakmica u Lombard Papi i 6 postignutih golova vratio se u Srbiju i imao kratku epizodu od polusezone u kragujevačkom Radničkom, a posle toga završio je u grčkom drugoligašu Apolonu. Tamo se nije zadržao dugo, jer klub nije izborio plasman u prvu ligu, te se prošle sezone ponovo vratio u Srbiju i pojačao tada debitanta u superligaškom društvu surdulički Radnik.

Nekako smo se našli. Oboje smo bili na nekom početku. U početku je bilo malo oscilacija, ali je nakon toga to zaista bila jedna zdrava priča. Pružali smo odlične partije i od opstanka koji je bio primarni cilj, došli do plej-ofa i na kraju završili kao šesti - seća se boravka u Surdulici Arsić.

Dobra izdanja u Surdulici preporučila su ga timu sa Čaira, od kojeg je dobio ponudu, koju, kako kaže, nije dugo razmatrao.

Imao sam priliku da pre 2 godine jedan pripremni period odradim sa trenerom Rastavcem, koji je tada bio pomoćni trener u Vojvodini. Radnički poslednjih sezona pruža odlične rezultate, tako da nisam dugo razmišljao kada su mi ponudili saradnju i stvarno uživam na Čairu - iskren je 25-godišnji vezista.

Kao i većina današnjih fudbalera divi se najboljim fudbalerima današnjice Mesiju i Kristijanu Ronaldu, a kao dečak dok je jurio za “krpenjačom” najjači utisak je na njega ostavio Zinedin Zidan, što se po nekim Arsićevim pogocima iz ove sezone to lako može zaključiti.

Izvor: Youtube

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan

    09:54 // 28. 10. 2016.

    Nema ih oni što vredjaju I pljuju I da kažu nešto za Arsica,samo jedan komentar a kad se odigra loše onda ima 100 komentara za ljude koji su doveli igrače. I tog igrača je doveo kako ljudi pričaju agent iz Niša pa nisu napisali bravo za to nego samo čekaju lošu partiju pa da krenu sa vredjajem. Bravo za Arsica I za ljude koji su odradili veliki posao za ov dve god zajedno sa stručnim stanom. Merak

  • Ivan

    12:38 // 27. 10. 2016.

    Arsa je ove sezone najbolji igrac Radnickog. Protiv Backe nije igrao i odmah se osetila ta nepovezanost u igri. Covek je neumoran, trci non-stop i vrsi presing svih 90 minuta., jako agresivan igrac. Plasim se samo da ga na kraju sezone ne uzme neki BG klub ili Vosa. Jako bi nam znacio za evropu ukoliko se plasiramo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: