Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:22, 24. 2. 2023.

| Sport

Leskovac baza juniorske reprezentacije tokom EHF nedelje, na spisku selektora i rukometaši Dubočice

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
screen_shot_2023-02-24_at_2.29.35________________
Mladi rukometaši pod nadzorom Đođra Teodorovića boraviće u Leskovcu od 6. do 11. marta; foto: RSS

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, juniorsku rukometnu reprezentaciju tokom leta čeka Svetsko prvenstvo, a u sklopu tih priprema selektor Đorđe Teodorović će od 6. do 11. marta tokom EHF nedelje mlade rukometaše okupiti u Leskovcu. Na spisku se nalaze i rukometaši Dubočice Dušan Denić i Marko Tasić, kao i Leskovčanin Uroš Simić i Vranjanac Mateja Dodić.

Generacija dečaka rođenih posle 2002. godine početkom godine odigrala je dvomeč protiv Mađarske, a kako bi selektor Teodorović imao uvid u potencijalne kandidate za nastup na planetarnom prvnstvu u Grčkoj i Nemačkoj, odlučio je da 18 rukometaša okupi u Leskovcu.

screen_shot_2023-02-24_at_2.29.41________________ Dvojac Dubočice na spisku, kao i Leskovčanin Uroš Simić i Vranjanac Mateja Dodić; foto: RSSNa spisku nema Vranjanca Stefana Dodića i Luke Rogana koji su sada već stalni članovi seniorske reprezentacije, dok je novo ime na spisku najboljeg trenera u Srbiji tokom 2022. godine mladi desni bek Dubočice Dušan Denić. U kvalitete levorukog rukometaša selektor se mogao uveriti tokom proteklih mesec i po dana od kada je preuzeo klupu Leskovčana, a njemu će društvo u nacionalnom timu praviti i saigrač Marko Tasić, koji je na Evropskom prvenstvu proglašen za najboljeg odbrambrenog igrača.

Neizostavni deo juniorske reprezentacije su i Leskovčanin Uroš Simić, trenutno igrač Crvene zvezde, kao i Vranjanac Mateja Dodić koji nosi dres šabačke Metaloplastike.

Tokom boravka u Leskovcu juniorska reprezentacija odigraće i prijateljsku utakmicu protiv Dubočice.

Spisak selektora Đorđa Teodorovića

Golmani: Marko Mrdović (Šamot), Savo Zekić (Vrbas Petrol) Luka Krivokapić (Pik Seged);

Krila: Dušan Šmigić (Crvena zvezda), Uroš Simić (Crvena zvezda), Mateja Dodić(Metaloplastika), Jovan Mirković (Vrbas Petrol)

Pivoti: Igor Milovanović (PSŽ), Branko Predović (Gorenje Velenje), Radovan Maljević (Radnički KG)

Bekovi: Nikola Zečević (Partizan), Marko Tasić (Dubočica) Simo Šijan (Vojvodina), Miloš Kos (PD Zagreb), Veljko Čabrilo (Dinamo) Uroš Mitrović (Bregenc) (Austrija), Boško Stanisavljević (Radnički KG), Dušan Denić (Dubočica 54)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: