Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:21, 10. 10. 2020.

| Sport

Leskovačka Dubočica na deobi prve pozicije A grupe ARKUS lige nakon pobede u Kikindi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk dubočica leskovac
Na deobi prvog mesta A grupe; foto: ARKUS liga

Drugu pobedu u A grupi ARKUS lige, ujedno drugu zaredom, rukometaši leskovačke Dubočice ostvarili su na severu Banata protiv Kikinde rezultatom 27:25 (15:13). Sa obe pobede Leskovčani su na deobi prve pozicije A grupe sa beogradskim Partizanom.

Ulogu blagog favorita pred meč u Kikindi leskovački rukometaši su opravdali, pa su, uz Partizan, jedina ekipa sa oba trijumfa nakon dva kola u A grupi ARKUS lige.

Nakon izjednačenog starta meča, Kikinda je povela sa 5:2 u 9. minutu, ali je Dubočica uzratila serijom 4:0. Novom serijom, ovog puta 3:0, Leskovčani su u 18. minutu vodili sa 9:6, a tu razliku su čuvali do 26. minuta kada je domaćin serijom 3:0 izjednačio na 13:13. Golovima Nikolića i Matovića Dubočica je povela sa 15:13 i tim vođstvom otišla na odmor.

Prijao je odmor gostima sa juga koji su u 33. minutu vodili sa 18:14, a Kikinda je uspela da se približi na minus jedan u 48. minutu (21:22). Serijom 3:0 i golovima Matovića, Radovića i Cvetkovića, Dubočica je povela sa 25:21 u 52. minutu, a domaćin je uzvratio sa 4:0 i u 56. minutu bilo je izjednačeno 25:25. Ipak, tokom poslednja četiri minuta Kikinđani nisu uspeli da daju gol, što je Dubočica iskoristila i preciznošću Nikolića dola do pobede (27:25).

U narednom kolu Dubočica dočekuje zrenjaninski Proleter koji ima oba poraza.

KIKINDA - DUBOČICA 25:27 (13:15)

Kikinda, Sportski centar "Jezero"

Bez gledalaca.

Sudje: Branislav Đokić i Boban Blagojević

Sedmerci: Kikinda 1/2, Dubočica 2/4.

Isključenja: Kikinda 10 minuta, Dubočica 4 minuta.

KIKINDA: Knežević, Milošević 4, Markuš, Dukatarov, Golić, Kenjalo 2, Miškov, Stanković 3, Vrgović 6 (1), Panić, Prodanović, Kosanović, Ristić 1, Komarek 3, Mrljuša 6.

DUBOČICA: Gašić, Cvetković 2, Simić 3, Džunić, Nikolić 3, Radulović 1, Marinković, Ristić, Pavlović, Mađar, Erić 1, Mitrović 1, Zlatanović, Matović 4, Atanasković 4 (2), Radović 8.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: