Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 16. 8. 2019.

| Sport

Leskovačka plivačica se sprema za Svetsko prvenstvo, a sanja Olimpijske igre

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti

Državna rekorderka na 50 i 100 metara kraul, 50, 100 i 200 m prsno, kao i na 50 m leđnim stilom - Leskovčanka Nina Stanisavljević, najbolja reprezentativka Srbije na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, trenutno se priprema za Svetsko juniorsko prvenstvo u Budimpešti. Pored dobrih rezultata na predstojećem takmičenju, ona za Južne vesti kaže da joj je želja da ispliva normu za Olimpijske igre 2020. godine.

Sjajne rezultate ova 15-godišnja plivačica iz leskovačkog kluba Dubočica počela je da niže sa 13 godina. Do sada je nekoliko puta obarala državne rekorde, a za jednu stotinku joj je umakao apsolutni rekord Srbije na 50 m delfin stilom koji drži Milica Opačić. Blizu je i obaranja rekorda Nađe Higl u 50 m prsnim stilom koji jo "beži" za 10 stotinki.

U leskovačkom klubu je već 8 godina, a zbog dobrih rezultata pripala joj je čast da bude barjaktar na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, gde je osvojila srebro u seniorskoj konkurenciji na 50 m kraul i time ponela titulu najboljeg srpskog sportiste na tom takmičenju. nina stanisavljević Trenira svakodnevno, foto: Bojana Antić

Kada je saznala da će nositi zastavu Srbije, kako kaže, bila je uzbuđena i veoma ponosna jer će predstavljati svoju zemlju.

Iskreno, nisam očekivala da će mene od svih 58 takmičara da odaberu i jako sam bila srećna zbog toga. Na takmičenju, dok sam nosila zastavu, bilo je prelepo i kada sam završila svi su me dočekali aplauzom, što je bilo divno i zahvalna sam im na tome - kaže Nina.

Uglavnom treninge plivanja ima svakog dana, dok 3 puta nedeljno ide u teretanu. Trenutno se sprema za Svetsko juniorsko prvenstvo koje je od 20. do 25. avgusta u Budimpešti, a želja joj je da ispliva normu za Olimpijske igre koje se 2020. godine održavaju u Tokiju.

Moj san je da odem na Olimpijadu 2020. godine i nadam se da ću uspeti da ostvarim taj cilj radeći vredno. Videćemo šta će biti - kaže Stanisavljevićeva.

nina stanisavljević Takmiči se u svim stilovima plivanja, foto: Bojana Antić Ono što nju izdvaja od drugih kao plivača, prema rečima njenog trenera i člana Stručnog saveta plivačkog saveza Srbije Dušana Veličkovića, je to što je konkurenta u svim stilovima. Uglavnom treniraju svakoga dana, kaže Veličković, a tokom leta nisu pravili sezonsku pauzu.

Ni jednog trena nismo ušli u specijalizaciju jednog stila, već vežbamo i treniramo sve stilove i ako zakažemo na nekom takmičenju u jednom, ostaju nam 4 rezerve. Tokom leta smo trenirali, uglavnom vaterpolo, nešto na pesku, tako da smo se fizički pripemali, ali smo imali psihički odmor. Trenutno se spremamo za Svetsko juniorsko prvenstvo - kaže Veličković.

Dodaje da ukoliko vredno rade mogu isplivati normu za Olimpijske igre, a rok za to im je do 29. juna 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: