Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 26. 2. 2019.

| Sport

Leskovački odbojkaši u trci za viši rang

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
odbojkaski klub dubocica
Očekuju pobedu i prelazak u Prvu ligu, foto: Marjan Nikolić

Sa 16 pobeda i jednim porazom ekipa leskovačke Dubočice, lidera na tabeli Prve B lige, čeka možda odlučujući meč za plasman u viši rang koji će u subotu odigrati sa drugoplasiranim Metalcem od koga su izgubili na domaćem terenu. Trener Marjan Nikolić kaže da očekuju pobedu i plasman u viši rang, što će biti najveći uspeh kluba od osnivanja.

Iako su pred početak takmičenja ciljali da budu prve dve ekipe na tabeli, priča Nikolić, napravili su kvalitetnu ekipu od iskusnih igrača koji klub mogu odvesti u drugi rang takmičenja.

Kroz trenažni proces smo videli da je ekipa jaka, da napreduje i javila se ambicija da budemo prvi i uđemo u viši rang - kaže Nikolić.

Jedinu utakmicu izgubili su na domaćem terenu od ekipe Metalca, protiv koje igraju revanš u subotu, 2. marta od 19 sati u Gornjem Milanovcu. odbojkaski klub dubocica Odlučujuću utakmicu igraju u subotu, 2. marta od 19 sati, foto: Marjan Nikolić

Sledeća utakmica je veoma bitna, rešavamo pitanje pobednika lige. I ekipa iz Gornjeg Milanovca ima kvalitetne igrače, biće napeto, ali očekujemo pobedu - dodaje Nikolić.

Dubočica je treću godinu zaredom član trećeg ranga takmičenja, a do kraja sezone ostala su još četiri kola. Pobednik Prve B lige obezbediće plasman u Prvu ligu, gde se trenutno takmiči još jedan klub sa juga Srbije - Odbojkaški klub Niš koji je trenutno drugi na tabeli sa šansom da se plasira u baraž za popunu Superlige.


U ekipi i kadetski reprezentativac Crne Gore

Ekipu Odbojkaškog kluba Dubočica uglavnom čine momci iz Leskovca, po jedan Nišlija, Kragujevčanin i Kraljevčanin, a među igračima je i nekadašnji reprezentativac Crne Gore Miloš Kosović.

Iako ima momaka sa svih strana, Nikolić kaže da nema problema oko održavanja treninga.

Dobra je organizacija. Treniramo u hali sportova u Leskovcu. Pretežno koristimo malu salu, ali nam rukovodstvo ne pravi problem oko ustupanja dodatnih termina - kaže Nikolić.

S obzirom na to da se utakmice održavaju na teritoriji cele Srbije, putovanja su im naporna, ali ih dobri rezultati motivišu da rade još više.


Imaju podršku lokalne samouprave

Na konkursu su ove godine iz gradskog budžeta dobili 3,95 miliona dinara, što zasada zadovoljava potrebe kluba.

Ove godine smo dobili više novca nego prošle, što pokazuje da napredujemo. Imamo podršku lokalne samouprave, novac koji dobijemo preko konkursa se redovno isplaćuje, tako da nemamo problema što se toga tiče - kaže Nikolić.

Prošle godine su iz gradskog budžeta dobili 3,2 miliona dinara.

Inače, Odbojkaški klub Dubočica osnovan je 1992. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Samo jako

    16:56 // 27. 2. 2019.

    Najvaznije da ekipa dobro i redovno trenira.. :) triplirati budzet i dovesti Caplju za trenera, samo trener iz Nis fali...
    Metalac na svom terenu ne gubi, i sudije igraju za njih, ceo savez moraju da idu gore.. srecno

  • Samo Jako

    11:50 // 27. 2. 2019.

    Po jedan nislija, ali na svakoj poziciji :D Idemo do pobede!

    • Jordan

      23:52 // 27. 2. 2019.

      Pa nije valjda... Pa na slici sve mladici tu oko 32 god. I to iz okoline ...tricavih 200 km

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: