Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 1. 2. 2023.

| Sport

Leskovački teniser osvojio Novi Sad: Pavle Stojiljković pobednik Otvorenog prvenstva do 14 godina

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Pavle Stojiljković
Pavle preokretom nad jednim od najboljih tenisera u Evropi stigao do pehara; foto: Privatna arhiva

Član leskovačkog Teniskog kluba Šumice Pavle Stojiljković pobednik je Otvorenog prvenstva Novog Sada, pošto je u finalu turnira do 14 godina posle preokreta sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4) savladao Rusa Danila Valtera.

12-godišnji Leskovčanin bio je jedini predstavnik sa juga Srbije na turniru održanom prošlog vikenda u Novom Sadu, ali mu to, kao i činjenica da igra protiv starijih tenisera, nije smetalo da još jednom pokaže zašto je upravo Novak Đoković njemu ustupio mesto na terenu i zašto je bio deo kampa Rafaela Nadala.

Pavle je prva dva kola prošao bez izgubljenog gema, pošto je duele protiv Sergeja Bukvića iz TK Vojvodine i Nikole Novkovića iz Akademije Novaka Đokovića dobijao najubedljivijim mogućim rezultatom (6:0, 6:0). Pavle Stojiljković Pavle pokazao veliku mentalnu i fizičku snagu; foto: Privatna arhiva

Usledili su jači protivnici, ali je višestruki prvak Srbije do 10 i 12 godina pokazao mentalnu i fizičku stabilnost pošto je i u četvrtfinalu, polufinalu i finalu nadoknađivao set zaostatka i preokretom stizao do pobeda, a na kraju i do šampionskog pehara.

Član TK Šumice je četvrtfinalu slavio nad Miroslavom Barjaktarevićem iz Košutnjaka (6:7, 6:3, 6:1), u polufinalu je posle borbe od 3 sata bio bolji od Filipasa Barne iz subotičkog Spartaka (1:6, 7:5, 6:3), dok je u finalu savladao top 10 igrača u Evropi do 13 godina Danila Valtera (4:6, 6:4, 6:4).

Na veliki uspeh mladog Leskovčanina ponosan je otac i trener Petar, koji ističe da je Pavle na ovom turniru još jednom pokazao da se radi o velikom borcu, što je preduslov da jednog dana bude i veliki teniser.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: