Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 29. 3. 2021.

| Sport

Leskovačko Zdravlje se posle 13 godina vraća u Košarkašku ligu Srbije

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Zdravlje Konstantin košarka
Košarkaši Zdravlja savladali Slodes i vratili se u KLS; foto: Vanja Keser

Nakon više od jedne decenije košarkaši Zdravlja iz Leskovca opet će biti članovi najelitnijeg društva pošto su i matematički obezbedili plasman u KLS pobedom u Beogradu nad ekipom Slodesa rezultatom 73:63. Ekipa Fer Pleja poražena na gostovanju u Zrenjaninu od ekipe Proletera rezultatom 67:65, dok je Konstantin i definitivno osigurao opstanak u Drugoj ligi ubedljivom pobedom protiv ekipe Stara rezultatom 95:79.

Leskovačko Zdravlje poslednji put je igralo u KLS u sezoni 2007/2008, kada su zauzeli poslednje mesto na tabeli, nakon čega je klub ugašen zbog finasijske krize. Od tada je krenula nova era kluba, u nekoliko navrata "Farmaceuti" su bili nadomak povratka u najelitniji rang, ali je zvanično povratak ozvaničen u subotu pobedom nad ekipom Slodesa 73:63 (15:13, 15:18, 24:17,19:15). U timu Lazara Spasića na ovom meču dominirao je Eldan Bjelak koji je zabeležio 28 poena i 10 skokova. Ovom pobedom nad direktnim konkurentom za ulazak u viši rang Leskovčani dva kola pre kraja imaju dve pobede više i bolji međusobni skor.

Još jedan tim sa juga još uvek ima šanse da se domogne najjače košarkaške lige, ali ih je poraz u Zrenjaninu od ekipe Proletera rezultatom 67:65 (14:21, 21:17, 18:16, 14:11) poprilično udaljio. Na sreću niške ekipe Zdravlje je savladalo Slodes, tako da beogradski tim i dalje ima samo jedan trijumf više od Fer Pleja. Do kraja šampionata ekipa iz Niša će kao domaćin predstojećeg vikenda igrati protiv Beovuka, a zatim im sledi gostovanje u prestonici i meč protiv Borca. Ono što im ide na ruku jeste i međusobni duel Klika i Slodesa u sledećem kolu, tako da će tada sve biti mnogo jasnije.

Ekipa Konstantina nije uspela da se domogne doigravanja ove sezone, ali su na vreme osigurali status drugoligaša i za narednu sezonu. Oni su su dvorani "Čair" ubedljivo savladali ekupu Stara rezultatom 95:79 (26:15, 28:23, 24:20, 17:21). Nišlije će naredna dva kola moći potpuno rasterećeno da odigraju mečeve sa ekipama Radničkog i Svetog Đorđa.

Za sada u plej-ofu Zdravlje zauzima suvereno prvo mesto sa skorom 10 - 2, Fer Plej je na deobi treće pozicije sa ekipom Klika i učinkom 7 - 5, dok je u plej-autu Konstantin, drugi sa 8 pobeda i 4 poraza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pop

    14:52 // 29. 3. 2021.

    Bravo za KK Zdravlje
    Ranije je Leskovac bio jedno od težih gostovanja, tako da je ovo jedna lepa stvar za jug Srbije

  • Mara

    13:25 // 29. 3. 2021.

    Samo napred

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: