Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 6. 8. 2019.

| Sport

Leskovčanka i Nišlija sa košarkašima u kolicima osvojili evropsko srebro

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Miljan Hadžović i Anja Lazić - foto Marko Alekandrović
Miljan Hadžović i Anja Lazić sa medaljama; foto: M. A.

Na Evropskom prvenstvu C divizije u košarci u kolicima u Sofiji reprezentacija Srbije je osvojila srebrnu medalju i plasirala se u B diviziju, a ovom uspehu doprineli su i pomoćni trener Miljan Hadžović iz Niša i fizioterapeut Anja Lazić iz Leskovca.

Zagrevanje pred utakmicu pod nadzorom Miljana Hadžovića i Anje Lazić - foto Marko Aleksandrović Zagrevanje pod nadzorom Hadžovića i Lazićeve; foto: M. A.

Trener niškog Košarkaškog kluba za igrače u kolicima Nais Miljan Hadžović imao je jedan kompleksan zadatak tokom priprema i učešća na ovom važnom takmičenju.

Moja uloga tokom priprema je bila da sarađujem sa selektorom Slobodanom Banjcem i da sa koleginicom Anjom Lazić organizujem trening. Zaduženja su bila različita: kreiranje plana i programa treninga, asistencija tokom treninga, suđenje tokom sparinga, kreiranje jelovnika, prevencija i saniranje povreda, komunikacija sa hotelom, medijima, popravka kolica... - priča Hadžović.

Srebrna medalja - foto Vladimir Kuzmanović Srebrna medalja sija zlatnim sjajem; foto: M. A.

Obaveze su mu postale lakše kada su se takmičenju priključili predsednik Saveza Vladimir Kuzmanović, generalni sekretar Mladen Pajević i član delegacije Marko Aleksandrović.

Leskovčanka Anja Lazić je na takmičenju u Sofiji bila prijavljena kao fizioterapeut, ali su joj obaveze bile daleko veće.

Moj fokus je bila prevencija i sanacija povreda, pre svega kroz oporavak. Naravno, tokom treninga na pripremama i zagrevanja pred utakmicu na turniru u Sofiji imala sam ulogu pomoćnog trenera. To mi nije bilo teško, jer sam dugo godina trenirala košarku u rodnom Leskovcu - rekla je Lazićeva.

Miljan Hadžović, Marko Aleksandrović i Anja Lazić - foto Marko Alekandrović Aleksandrović sa Hadžovićem i Lazićevom; foto: M. A.

Pored Srbije, na takmičenju su bili i Češka, Portugal, Bugarska, Mađarska, Irska i Grčka.

Naša rešrezentacija je prvo izgubila od Grčke (61:53), a nakon toga je pobedila favorizovane Irce (53:30), pa se kao prvoplasirana u polufinalu ukrstila sa Češkom.

U uzbudljivom polufinalu košarkaši iz Srbije su nadigrali Čehe (62:55), obezbedili medalju i plasman u B diviziju.

U finalu su naši igrači izgubili (54:44) od Grka, ali je srebro sijalo zlatnim sjajem.

Fizički smo dobro bili pripremljeni, a taktički smo izgledali vrlo ozbiljno, čak i u utakmicama kada smo poraženi. Bili smo veliko iznenađenje, ali smo se trudili na pripremama da imamo igru za svakog protivnika i rešenje za svaku situaciju. Ponosni smo i ispunjeni - rekao je Miljan Hadžović.

Miljan Hadžović i Anja Lazić su studenti doktorskih, odnosno osnovnih akademskih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Reprezentacija Srbije po dodeli medalja - foto Marko Aleksandrović Medalje za srpske reprezentativce; foto: M. A.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: