Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 22. 10. 2022.

| Sport

Leskovčanka ponovo pokorila Evropu - Mila Nikolić četvorostruka karate šampionka

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FB_IMG_1666438874091
Mila odbranila evropski tron i pridodala još 3 zlata; foto: I. G.

Sa 7 godina Mila Nikolić iz Leskovca, ne samo da je uspela da odbrani titulu prvaka Evrope u disciplini kihon-kumite, nego je juče u italijanskom gradu Riminiju osvojila još tri zlatne medalje. Ona se na najviši stepenik pobedničkog postolja popela i u dispilinama kate pojedničano i ekipno, a bila je najbolja i kihon-iponu.

Članica karate kluba UNSU nastavila je sa osvajanjem zlatnih medalja na Evropskim prvenstvima pošto je prošle godine u Beogradu osvojila po jedno zlato i srebro. FB_IMG_1666438887899 Himna "Bože pravde" slušala se u Riminiju

Iako godinu dana starija, mala Mila koja je širom regiona poznata po nadimku ”Mrvica” naporan rad na treninzima sa njenim trenerom Jelenom Stojanović krunisala je već prvog dana na Evropskom prvenstvu u Italiji, gde joj nije bilo premca.

Podrška porodice učenici prvog razreda Osnovne škole ”Vuk Karadžić” nije izostala ni ovoga puta, a tata Igor sa ponosom ističe da je Mila još jednom pokazala da se radi o budućoj nadi, ne samo srpskog, već i svetskog karatea. FB_IMG_1666438901088 Milina najveća podrška tata Igor; foto: I. G.

Pričali smo prošle godine posle njene titule prvaka Evrope u Beogradu kada sam vam rekao koji je naš san. Za medalju na Olimpijadi potreban je mukotrpan rad, a tokom ovih godinu dana Mila je upravo to pokazala. Osvojila je čak četiri zlatne medalje i osećaj je fantastičan. Ona je još mala i možda nije svesna uspeha koji postiže, ali istoriju pišu pobednici, a ona već sada to jeste - kaže tata Igor.

Podsetimo, da je Mila potencijal za velike rezultate, ali i medalju na Olimpijadi u emisiji ”15 minuta” pričala je i njen sensej Jelena Stojanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    20:34 // 22. 10. 2022.

    Bravooo...ponos Srbije

    • Јужнопругаш

      17:40 // 23. 10. 2022.

      А, минусе ударамо због...?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: