Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 2. 11. 2021.

| Sport

Leskovčanka sa 6 godina postala šampion Evrope u karateu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Mila Nikolić, karate
Mila se na prvenstvu Evrope našla dva puta na pobedničkom postolju; foto: I. N.

Šestogodišnja Mila Nikolić iz Leskovca uspela je na 35. Evropskom prvenstvu u tradicionalnom karateu u Beogradu da osvoji dve medalje. Ona je u disciplini kihon-komite osvojila zlatnu medalju i postala šampion Evrope, dok je u disciplini katama osvojila srebrnu medlju.

Mila ima samo 6 godina, a karateom je počela da se baci sa svega 4 godine. Članica je kluba UNSU, a pod budnim nadzorom trenera Jelene Stojanović do sada je osvojila je 25 medalja, od čega čak 17 zlatnih, kao i mnoštvo pehara i diploma. Mila Nikolić, karate Popularna ”Mrvica” nastavila da osvaja medalje; foto: I. N.

Na Miline rezultate ponosna je i njena porodica, a tata Igor ističe da je jedan san već sada ispunjen, ali da se nadaju da će u budućnosti Mila nastaviti sa velikim uspesima i da će jednog dana ona braniti boje Srbije i na Olimpijskim igrama i da će i sa tog takmičenja doneti medalju.

Leto iza nas je bilo bogato sportskim događajima koje smo pratili. Vaterpolo, odbojka, košarka, Olimpijske igre pomogli su nam da počnemo da sanjamo dva sna. Prvi je bio pobedničko postolje i himna ”Bože pravde” u režiji Mile, a drugi čuveni balkon u Beogradu i veliki doček. Prvi smo brzo ostvarili, a drugi ... - rekao je Igor.

Mila Nikolić, karate Roditelji ponosni na Miline uspehe; foto: I. N.On sa ponosom ističe da je Mila već sada poznata širom Srbije pod nadimkom "Mrvica", ali i da je bila učesnik karate kampova na kome su bili najbolji karatisti iz Srbije.

Pored velikog Milinog uspeha, na prvenstvu Evrope koje je održano od 29. do 31. oktobra, leskovački karatisti osvojili su još 14 medalja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    17:17 // 2. 11. 2021.

    Dobro je da se deca bave sportom, ali organizovati takmicenja ili forsirati dodelu pojaseva u borilackim sportovima u ovom uzrastu, svakako nije u duhu sporta, i verujem, nije dobro za samu decu.Iskusni sportski strucnjaci ukazuju na to.
    Komentar je dobronameran i preporuka deci da se bave sportom.

  • Miloš Durlan

    14:58 // 2. 11. 2021.

    Sve cestitke!

  • preCednik

    12:47 // 2. 11. 2021.

    Da li je stvarno potrebno da deca ovog uzrasta imaju takmicenja, zar sport u njihovim godinama ne treba da predstavlja nesto drugo ? Pa jos turini evropskog ili svetskog karaktera....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: