Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 4. 11. 2022.

| Sport

Leskovčanka za istoriju - Jelena Cvetković prva žena koja sudi utakmicu fudbalske Superlige

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Jelena Cvetković, sudija Leskovac
Prvi put u istoriji na meču Superlige pravdu će deliti žena; foto: FB Fudbalske sudije Leskovac

Po prvi put u istoriji najvišeg ranga srpskog fudbala kao glavni sudija utakmicu će suditi jedna žena, a ta čast pripala je Jeleni Cvetković iz Leskovca, koja će u subotu od 13 sati deliti pravdu na utakmici između kragujevačkog Radničkog i surduličkog Radnika.

Leskovčanka je već stekla znak FIFA sudije, sudila je utakmice ženske Lige šampiona, ali i utakmice kvlifikacija za najveća reprezentativna takmičenja, pa je Sudijska komisija odlučila da upravo ona bude prvi ženski sudija koji će stajati na centru superligaških terena.

Jelenu Cvetković je šira fudbalska javnost upoznala tokom prethodne i ove sezone, kada je redovno mečeve Superlige pratila kao VAR sudija, a bila je i četvrti sudija na utakmici između kruševačkog Trajala i vranjskog Dinama, kada se upravo ona našla na meti trenera Dragana Antića Recka, zbog čega je on kasnije izbačen iz fudbala na 18 meseci.

Njoj će u deljenju pravde na stadionu ”Čika Dača” pomagati Svetozar Živin i Petar Radić, dok će u VAR sobi sedeti takođe Leskovčanin Milan Mitić.


Radnik bez kapitena Stojanovića napada Radnički

Nakon prošlonedeljne prve pobede u prvenstvu nad Spartakom, trener Sudrduličana Simo Krunić ističe da je evidentno njegov tim u mnogo boljoj formi i da na gostovanje u Kragujevcu idu puni optimizma, ali i sa problemima u igračkim kadrom.

Videli smo u prošlom kolu igru Radnika, pogotovu u drugom poluvremenu. Momci daju svoj maksimum na treninzima i uvideli su i sami da treba maksimum koncentracije do poslednjeg minuta igre i kod povoljnog i kod nepovoljnog rezultata na utakmici. Biće teško, ali kao što u poslednje vreme kažem, nama nije bitno protiv koga igramo, bitno je samo da su nam potrebni bodovi pa ćemo stoga pokušati da sve učinimo i do njih dođemo u Kragujevcu. Idemo tamo jako motivisani, u bodovnom smo deficitu i jako su nam potrebni bodovi. Na put idemo bez kapitena Stojanovića koji odrađuje parne kartone i imamo par povređenih igrača - kaže Krunić.

Poslednja tri duela između Radničkog i Radnika završena su nerešenim rezultatom, a na startu sezone u Surdulici posle 90 minuta utakmice nije bilo golova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: