Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 8. 5. 2018.

| Sport

Lider plej-ofa Železničar dočekuje Metaloplastiku i očekuje pobedu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vladimir jevtic rk zeleznicar
Vladimir Jevtić veruje u pobedu svog tima; foto: Vanja Keser

Lider na tabeli plej-ofa i jedina ekipa bez poraza niški Železničar u sredu, 9. maja u hali "Čair" dočekuje drugoplasiranu Metaloplastiku koja je u doigravanju zabeležila po dva trijumfa i poraza. Pre početka duela dva dugogodišnja rivala publici će se pokloniti generacija "Želje" koja je 1978. godine igrala u finalu Kupa pobednika kupova Evrope.

Železničar i Metaloplastika su ove sezone igrali tri meča, dva u Superligi i jedan u polufinalu Kupa Srbije kada su Nišlije slavile sa 27:26. U prvom delu sezone Železničar je slavio u Šapcu (31:25), ali se Metaloplastika "osvetila" trijumfom u "Čairu" (24:22). U redovima Nišlija očekuju i treću pobedu nad šabačkom ekipom.

Ovaj plej-of je veoma kvalitetan. Poštujemo sve, oni koji su ušli u plej-of to i zaslužuju. Odnosom prema igri i rezultatima i mi smo zaslužili da nas protivnici poštuju. To je nešto što me raduje i što je pokazatelj da je ova godina dobro odrađena. Nije korektno da posle četiri kola kažem da smo ušli u SEHA ligu, a sada sledi i borba za titulu. Ozbiljan smo kolektiv koji dobro radi i nadamo se da će do kraja tako da se nastavi - kaže Josif Petković, trener Nišlija.

Vladimir Jevtić, jedan od standardno dobrih igrača Železničara, veči deo karijere proveo je u Metaloplastici.

Znamo ekipu Metaloplastike. Stanje na tabeli pokazuje da smo favoriti, ali kvalitet ekipa u ligi je odličan i ne može da se sa sigurnošću kaže da će neko da pobedi. Uz pomoć publike, mislim da ćemo pobediti i da idemo ka našem cilju - rekao je Jevtić.

Utakmica u hali "Čair" počinje u 18:30, a ulaznice su 200 dinara za tribinu i 300 za parter.


Sećanje na slavnu 1978. godinu

zelja dortmung Predstavljanje ekipe u finalu; foto: arhiva RK Železničar

Pred početak utakmice sa Metaloplastikom, kako kažu u klubu, pokloniće se većina igrača koji su 4. maja 1978. godine igrali u finalu Kupa pobednika kupova Evrope protiv Gumersbaha.

Očekuje se da se publici poklone, kao i pre 40 godina, Zoran Tuta Živković, Aleksandar Živković, Dragoslav Maki Živković, Časlav Grubić, Dobrica Bobi Grozdanović, Dušan Kostić Đulija, Josif Petković, Pajo Pavlović, Dragoslav Pavlović, Svetozar Tole Pešić i Miroljub Zdravković. Zbog obaveza u klubu neće doći Ilija Temelkovski, a biće pomenuti i Predrag Peda Knežević i Branislav Ždravljević koji su umrli.

Železničar je veći deo utakmice finala Kupa pobednika kupova Evrope igrao sa igračem manje bez prava zamene, a izgubio je od nemačkog predstavnika Gumersbaha rezultatom 15:13.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    07:26 // 9. 5. 2018.

    Napred Zeleznicar samo gazi

  • Stari navijač

    22:05 // 8. 5. 2018.

    Želja postaje ponovo ozbiljan tim. Pozdrav starim "majstorimà". Bilo je divno biti jedan od "svedoka" strašnog Želje. Čini se da i ovi dečaci ponovo počinju da pišu uspešnu istoriju niškog rukometa. Zato napadaj titulu pa šta budem.

  • Numancia

    19:32 // 8. 5. 2018.

    Bravo za secanje na finale sa Gumersbahom!Licimo na pravi evropski klub i po rezultatima i imidzu!
    Steta sto Temelkovski nece doci i pozdravljam postovanje prema pokojnom Zdralji I Pedi!
    Samo napred Joska i momci,Titula je sve bliza!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: