Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Liga Evrope

  • IMG-766fca61532f1cc41ad005d9eba573f2-V

    Čukarički se u Leskovcu oprostio od Lige Evrope

    Nisu uspeli fudbaleri beogradskog Čukaričkog da nadoknade zaostatak iz prvog meča i izbore plasman u grupnu fazu Lige Evrope pošto su u revanšu poraženi od grčkog Olimpijakosa rezultatom 3:0 (2:0) na ispunjenom stadionu "Dubočica" u Leskovcu.

    (4) detaljnije
  • stadion Leskovac

    Leskovac dočekuje Evropu - Čukarički protiv Olimpijakosa na "Dubočici"

    Večeras od 20 sati beogradski Čukarički će kao domaćin ugostiti grčki Olimpijakos na stadionu "Dubočica" u Leskovcu u revanšu plej-ofa Lige Evrope. U prvom meču Atinjani su slavili sa 3:1, a Beograđani će pred punim tribinama leskovačkog novog sportskog objekta pokušati da nadokande zaostatak. Milan Lešnjak, šef struke Čukaričkog, kaže da bi bio "zadovoljan remijem, a prezadovoljan pobedom".

    (3) detaljnije
  • IMG-842ede9cbe40ef260496e89777636aa6-V

    Počela prodaja ulaznica za "Evropu u Leskovcu"

    Na sajtu Ticketline u prodaji su karte za revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope koji će beogradski Čukarički kao domaćin odigrati u Leskovcu protiv Olimpijakosa iz Grčke. Meč je u četvrtak, 31. avgusta, a cene karata su od 500 do 1.000 dinara.

    (2) detaljnije
  • Stadion Leksovac

    Stadion u Leskovcu prošao testiranje, slede otvaranje i Evropa

    Novi stadion "Dubočica" u Leskovcu prošao je testove na svim sistemima (VAR tehnologija, reflektori, razglas, semafori, sistem za očitavanje karata i ulaz publike) i može da sačeka ponedeljak, 21. avgust kada će biti odigrana i prva zvanična utakmica. Fudbalski klub Dubočica će u Prvoj ligi tada dočekati Novi Sad, a ubrzo će Leskovac videti i evropski meč pošto će Čukarički 31. avgusta ovde igrati revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

    (8) detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    Svi evropski putevi niškog Radničkog

    "Udavija gi Radnički, svi po redu, i to sve u sredu, u zelen Čair", tako je bilo, kako kaže legendarna pesma Žike Čokalije, osamdesetih godina prošlog veka kada je Radnički igrao u Kupu UEFA. Sada evropske utakmice "Reala sa Nišave" nisu sredom, ali da li u šestom učešću u Evropi može da ponovi uspehe iz 1982, 1981. ili da na prvoj prepreci završi učešće, pokazaće meč večeras.

    (2) detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    38 godina od pobede Radničkog nad Hamburgerom u polufinalu Kupa UEFA

    Na današnji dan, 7. aprila 1982. godine niški Radnički je pobedio Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalca na niškom stadionu "Čair" i bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave". Tog dana fudbaleri zlatne generacije Radničkog su na najbolji način pokazali Evropi i svetu "Kude je taj Niš".

    (20) detaljnije
  • 75603900_1459146994248371_6062810486829744128_n

    Džudisti Kinezisa sa dva poraza završili Ligu Evrope

    Posle dva peta mesta u Ligi Evrope, džudisti Kinezisa su svoje treće učešće završili već u grupi pošto su pretrpeli dva poraza. Trener niške ekipe Nemanja Stanković kaže da su u tesnim porazima u Lisabonu odlučivale nijanse.

    (1) detaljnije
  • judo-kinezi,-superliga,-foto-jk-kinezis

    Niški džudisti treći put u Ligi Evrope - najavljuju borbu za vrh

    Nakon osvajanja petih mesta u Ligi Evrope 2016. i 2018. godine, takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša treći put će se nadmetati u ovom evropskom takmičenju. Najboljih sedam niških boraca takmičiće se u nedelju, 17. novembra sa još 11 ekipa u Lisabonu, a kako kaže trener Nemanja Stanković, želja im je da odu korak dalje.

    (1) detaljnije
  • Simo Krunić

    Krunić posle Flore: Izvini Srbijo, izvini publiko

    Vicešampion Srbije zaustavljen je već u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a njegov trener Simo Krunić izvinio se celoj Srbiji, kao i publici na ranom ispadanju. Sa ukupnih 4:2 Radnički je nadjačala disciplinovana i uigrana Flora, ekipa na koju se ovde gledalo kao na već rešen posao i razigravanje pred duel sa velikim Ajntrahtom.

    (11) detaljnije
  • Radnički Fora fudbal

    Remi Radničkog i Flore na "Čairu" odveo Estonce na megdan Ajntrahtu

    Postigao je Radnički dva gola u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je isto toliko i primio, što je njegovog rivala iz Estonije odvelo direktno na megdan Ajntrahtu. Niški fudbaleri su na svom "Čairu" igrali mnogo bolje nego u Talinu, više napadali, ali i mnogo prilika propustili, pa je Flora sa ukupnih 4:2 prošla dalje.

    (32) detaljnije
  • Todorovski Caki fudbal Radnički

    Radnički pred Floru: Biće jako teško, ali iz ove kože ne možemo

    Sa verom da će sve biti mnogo bolje u revanšu i da će anulirati prednost od 2:0 koju je Flora stekla u prvom meču 1. kola kvalifikacija a Ligu Evrope, niški Radnički dočekuje estonski klub. Utakmica se igra u četvrtak, 18. jula od 20:45 na niškom “Čairu”.

    (10) detaljnije
  • Stadion Čair

    Od sutra prodaja karata za meč Radničkog i Flore

    Revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kome će se nadmetati Radnički i estonski tim Flora, igraće se u četvrtak, 18. jula na “Čairu”. Ulaznice će moći da se nabave od ponedeljka, 15. jula do dana odigravanja utakmice, kažu u niškom klubu, na biletarnici hale “Čair”.

    (14) detaljnije
  • Simo Krunić

    Krunić posle Flore: Sramota nas je ovog poraza, u revanšu na sve ili ništa

    Uprkos favorizovanoj ulozi u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Radnički je izgubio sa 2:0, a njegov odskorašnji strateg Simo Krunić kaže da ih je sve sramota ovog poraza. Uveren je Sarajlija i da će njegova ekipa igrati bolje u revanšu, jer će na "Čairu" ići na sve ili ništa.

    (12) detaljnije
  • Radnički Mladost

    Flora savladala neuigrani Radnički sa 2:0

    Više su se fudbaleri i Radničkog i Flore koncentrisali da ne prime gol u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, nego što su hteli da zatresu mrežu rivala, a iz ovog nadmudrivanja kao bolji je izašao domaćin. Estonci su u Talinu slavili sa 2:0, a drugi gol su dali u samoj završnici i pokazali koliko će teško biti Nišlijama za nedelju dana na "Čairu".

    (7) detaljnije
  • Fudbaleri-Radnički-jul-2019-2-foto-Južne-vesti-Milica-Jovanović

    Radnički pred Floru: Individualno smo jači, ali na terenu je drugačije

    Pozitivan rezultat u Talinu za Radnički bi bio pobeda, kaže jedan od novajlija u dresu "Reala sa Nišave" Dejan Meleg, i smatra da je njegov tim kvalitetniji od rivala Flore, ali da je na terenu sve drugačije. Nišije prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju danas, 11. jula od 18 sati u Estoniji.

    (1) detaljnije
  • Fudbaleri-Radnički-jul-2019-foto-Južne-vesti-Milica-Jovanović

    Radnički krenuo za Talin

    Fudbaleri i stručni štab Radničkog krenuli su put Talina, gde ih u četvrtak, 11. jula očekuje prvi kvalifikacioni meč za Ligu Evrope protiv Flore. Tradicionalnim prosipanjem vode za autobusom, značajno izmenjeni sastav i novi šef stručnog štaba ispraćeni su sa svog "Čaira", ali bez najboljeg strelca Nermina Haskića, koji je, kažu u klubu, povređen.

    (6) detaljnije
  • Stadion Čair

    RTS najavio prenos "evropskog" meča Radničkog

    U četvrtak, 11. jula Radnički će otpočeti novu sezonu i to duelom 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv estonske Flore. Iako je prva od dve utakmice trebalo da se igra u Nišu, UEFA je rotirala domaćinstva, pa će ekipe prvo odmeriti snage u Talinu, ali će građani ipak imati prilike da gledaju ovaj meč, jer u programskoj šemi Radio-televizije Srbije stoji da će prenositi ovaj duel.

    (2) detaljnije
  • Meraklije Radnički Makabi

    Protiv Flore, Radnički ispašta zbog Makabija - zatvorena južna tribina

    Zbog pirotehnike i “neprimerenog transparenta” na prošlogodišnjem meču Radničkog i izraelskog Makabija, UEFA je kaznila niški klub praznom južnom tribinom na meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv estonske Flore. Niškoj ekipi izrečena je i novčana kazna, a pritom je i na uslovnoj - i najmanji incident na “Čairu” biće sankcionisan praznim stadionom na sledećem meču.

    (1) detaljnije
  • nenad Lalatovic

    Lalatović: Spektakl protiv Ajntrahta je jako daleko

    Još dvadesetak dana ostalo je do 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali mnogo veću pažnju privlači 2. runda, u kojoj će, ukoliko eliminiše estonsku Floru, niški Radnički igrati protiv nemačkog Ajntrahta. Euforiju stišava trener Nišlija Nenad Lalatović, koji upozorava na "tajna oružja" tima iz Talina, zbog čega kaže da je spektakl protiv ekipe iz Frankfurta još daleko.

    (4) detaljnije
  • Radnički

    Ukoliko prođe estonsku Floru, Radnički igra protiv Ajntrahta

    Ako prođe estonsku Floru na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, žreb je odlučio da niški Radnički u drugom kolu igra protiv nemačkog Ajntrahta, ovosezonskog polufinaliste ovog takmičenja. U prvom meču će niški sastav biti domaćin - 25. jula, dok je revanš u Frankfurtu zakazan za 1. avgust.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: