Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Liga šampiona

  • nisava, mali fudbal, foto hn 3

    SSP: Novca za kupovinu glasova ima, za "nepodobne" sportiste nema

    Iako su futsaleri Nišave do poslednjeg trenutka imali obećanja Fudbalskog saveza Srbije da će im platiti troškove kako bi učestvovali u Ligi šampiona u španskom gradu Gvadalahari, novac nije legao na račun Sportskog društva gluvih iz Niša. Iz SSP-a ističu da to nije iznenađenje, jer se novac ulaže u kapilarne glasove i stadione na kojima se fudbal ne igra, a ne na "nepodobne" sportiste koji će u međunarodnim takmičenjima predstavljati Niš i Srbiju.

    (2) detaljnije
  • nisava, mali fudbal, foto hn 3

    Liga šampiona počela, niški futsaleri nisu otišli u Španiju

    U Gvadalahari, gradiću u Španiji, počelo je 10. izdanje Lige šampiona za gluve futsalere, a iako je žrebom odlučeno da igra u A grupi, Sportskog društva gluvih Nišave iz Niša tamo nema. Razlog je što ekipa, sastavljena od velikih boraca i dobrih sportista, nije imala dovoljno novca za put i smeštaj, a oni kojima su se obraćali, kao što je Fudbalski savez Srbije, nisu im pomogli.

    (6) detaljnije
  • nisava, mali fudbal, foto hn 3

    Niški futsaleri opet prvaci Srbije i ponovo nemaju para da odu u Ligu šampiona

    Nišava , ekipa koju čine 11 igrača i jedan trener iz Niša, kao prvak Srbije obezbedila je učešće u Ligi šampiona za gluve i nagluve osove koja je sledeće godine u Španiji. Danijel Nikolić, Uroš Stojković, Dimitrije Stanković, Martin Durmišević, Dalibor Đorđević, Aleksandar Alić, Vojislav Đorđević, Svetislav Đorđević, Marko Ivanović, Stefan Šerifović, Nemanja Simić i trener Husein Nazifi imaju želju da predstavljaju svoj grad i Srbiju na važnom takmičenju, ali nemaju podršku i novac da od 5. do 11. februara budu deo evropske elite.

    (8) detaljnije
  • Jelena Cvetković, sudija Leskovac

    Leskovčanka VAR sudija na utakmici četvrtfinala ženske Lige šampiona

    Nakon što je postala prva žena koja sudila utakmicu u Superligi, ime Jelene Cvetković ostaće upisano u istoriji srpskog fudbala jer će biti prvi VAR sudija iz Srbije na utakmici nekog evropskog takmičenja. Leskovčanka je dobila poverenje UEFE da večeras od 18:45 kao asistent VAR sudije prati dešavanja na meču između Bajerna iz Minhena i Arsenala.

    detaljnije
  • klub gluvih i nagluvih nisava, prvenstvo u cacku

    Niš ima prvake Srbije u futsalu koji nemaju novac da odu u Ligu šampiona

    Na nedavnom Prvenstvu Srbije u futsalu za gluve i nagluve ekipa Kluba Nišava iz Niša osvojila je prvo mesto i kao šampion države dobila je poziv da učestvuje u Ligi šampiona koje je naredne godine u švedskom gradu Geteborgu. Trener Husein Nazifi kaže da oni nemaju novac da odu na to takmičenje, pa apleuje na sve koji žele da pomognu da se momci od 24 do 27 godina nadmeću sa još 15 najboljih ekipa u Evropi.

    (1) detaljnije
  • IMG-7b12f29faf38178f49e20b37350a74b4-V

    Karatisti leskovačkog UNSU-a osvajači Fudokan lige šampiona

    Prošlog vikenda u Preljini održano je veliko finale Fudokan lige šampiona, a ubedljivo prvo mesto nakon tri turnira osvojili su karatisti leskovačkog "UNSU-a". Preko 150 takmičara nadmetalo se u svim uzrasnim kategorijama, ali sa 75 osvojenih medalja na završnom turniru leskovački karatisti, predvođeni sensejem Jelenom Stanojević, potvrdili su apsolutnu dominaciju. Treće mesto u generalnom plasmanu zauzeli su i karatisti iz Pukovca.

    detaljnije
  • Dusan Stojkovic i Nenad Nikolic

    Nišlija i Leskovčanin sude polufinale Lige šampiona

    Na polufinalnom meču Fajnal-fora rukometne Lige šampiona između Kila i Barselone pravdu će deliti dvojac sa juga Srbije - Nišlija Dušan Stojković i Leskovčanin Nenad Nikolić. Meč se igra u Kelnu 18. juna, a Stojković ističe da je ovo velika čast za jedan sudijski par koji sudi zajedno već 17 godina.

    detaljnije
  • Trofej Lige šampiona iznad Niša

    Liverpul ili Real - Nišlije prognoziraju ko će osvojiti Ligu šampiona

    Večeras u 21 sat u Parizu će se igrati jedna od najvažnijih fudbalskih utakmica u godini - finale Lige šampiona, Liverpul protiv Real Madrida. Taktičke zamisli Karla Anćelotija i Jirgena Klopa, kao i umeće Karima Benzema i Muhameda Salaha obećavaju sjajan fudbal, a ko će osvojiti "ušati pehar" za Južne vesti analizirali su niški fudbaleri i stručnjaci.

    (6) detaljnije
  • Grujić Živković

    U plej-ofu za Ligu šampiona Nišlija sudi Nišliji

    Još jedan krug dvomeča ostao je do trenutka kada će se znati svi učesnici novog izdanja Lige šampiona, a među 12 timova koji su prošli kvalifikacije i domogli se plej-ofa nalazi se portugalska Benfika i u njoj Nišlija Andrija Živković, kojima će u večerašnjem okršaju sa PAOK-om suditi još jedan Nišlija Danilo Grujić. Među predstavnicima ovog grada su i Nemanja Radonjić i Nikola Stojiljković u dresovima Crvene zvezde.

    (2) detaljnije
  • danilo grujic

    Nišlija sudi meč kvalifikacija za Ligu šampiona

    Poznati sudija iz Niša Danilo Grujić određen je da sudi revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona koju će u Jermeniji 10. jula igrati Alarškert i škotski Seltik.

    (2) detaljnije
  • davor-basaric-koks,-foto-sanna-myllarinen

    I Nišlije u trci za pehar u rukometnoj Ligi šampiona

    Među igračima iz 28 timova koliko će se u novoj sezoni takmičiti u Ligi šampiona, nalaze se i dvojica rođenih Nišlija i nekadašnji igrači niškog Železničara Darko Đukić i Davor Basarić, kao i bivši član ORK Niša Bojan Županjac.

    (2) detaljnije
  • Grujić Mažić tim finale Lige šampiona

    Grujić: Finale Lige šampiona je nešto za šta se živi

    Olimpijski stadion u Kijevu, u publici 70.000 ljudi, na terenu Liverpul i Real Madrid koji “jurišaju” da krunišu sezonu i osvoje trofej klupskog prvaka Evrope, a među njima jedan Nišlija. Reč je o sudiji Danilu Grujiću, koji za "Južne vesti" kaže da je to finale “nešto za šta se živi”, dok o povredi Mohameda Salaha, najviše analiziranom trenutku u finalu, kaže da je procena da li je Ramos želeo da ga povredi bila nemoguća.

    detaljnije
  • Danilo Grujić

    Nišlija sudi finale Lige šampiona

    Tim Milorada Mažića, a u njemu i niški arbitar Danilo Grujić, kako piše na zvaničnom sajtu UEFA, sudiće finale Lige šampiona. Nišlija kaže da je za njega ovo ostvarenje sna i da je to upravo ono čemu su se nadali sve ove godine.

    (5) detaljnije
  • Trofej-Lige-sampiona-5---FB-stranica-UniCredit-Bank-Srbija.jpg

    Nišlijama pehar Lige šampiona doneo Jugović

    Uz zvuke himne najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja, kamion u kojem je smešten origanlni trofej Lige šampiona smestio se danas na Trgu kralja Milana, a sve Nišlije mogu da se slikaju sa trofejom i proćaskaju sa Vladimirom Jugovićem.

    (1) detaljnije
  • Liga šampiona pehar

    Trofej Lige šampiona stiže u Niš

    Tura “ušatog” trofeja Liga šampiona je 8. put zaredom krenula na svoje “krstarenje” Evropom, u Niš će stići u četvrtak 22. septembra i u petak 23. septembra, a svi zainteresovani će pored slikanja sa peharom moći da dobiju autogram fudbalera Vladimira Jugovića.

    (3) detaljnije
  • dejan-savicevic.jpg

    Savićević: "Vežu me lepe uspomene za Niš"

    Legenda jugoslovenskog i evropskog fudbala Dejan Savićević ističe da je više puta igrao u Nišu i da mu je najdraže sećanje na ovaj grad oproštajni meč njegovog najboljeg "saradnika" u veznom redu.

    (1) detaljnije
  • CSC-9834.JPG

    Pehar Lige šampiona posetio Niš

    Više stotina građana bilo je u centru Niša da dočeka autobus kojim je dovezen "ušati pehar", a prisutnima se obratio i promoter "Ture trofeja" Dejan Savićević, legenda jugoslovenskog fudbala.

    (4) detaljnije
  • liga

    Niš domaćin peharu Lige šampiona

    Zainteresovane Nišlije imaće priliku da se u sredu, 15. oktobra, na Trgu kralja Milana fotografišu sa trofejem namenjenom klupskom prvaku Evrope u fudbalu.

    (6) detaljnije
  • champions-league-trofej.jpg

    Trofej Lige šampiona u Nišu

    Pehar namenjen klupskom prvaku Evrope u fudbalu biće izložen na Trgu kralja Milana u sredu, 15. oktobra.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: