Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 28. 5. 2022.

| Sport

Liverpul ili Real - Nišlije prognoziraju ko će osvojiti Ligu šampiona

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Trofej Lige šampiona iznad Niša
Kome će pripasti "ušati pehar"? foto: JV / Ljubica Jocić

Večeras u 21 sat u Parizu će se igrati jedna od najvažnijih fudbalskih utakmica u godini - finale Lige šampiona, Liverpul protiv Real Madrida. Taktičke zamisli Karla Anćelotija i Jirgena Klopa, kao i umeće Karima Benzema i Muhameda Salaha obećavaju sjajan fudbal, a ko će osvojiti "ušati pehar" za Južne vesti analizirali su niški fudbaleri i stručnjaci.

Milovan Obradović Ljubica Jocić Obradović: Neka pobedi bolji; foto: JV

Kapiten slavne generacije Radničkog koja je 1982. godine igrala polufinale Kupa UEFA Milovan Drda Obradović kaže da mu je bitno da pobedi fudbal, a finalisti su ga podetili na vreme kad je igrao fudbal.

Neka pobedi ko ima više sreće i znanja, ja ću biti zadovoljan. Ja sam igrao protiv Real Madrida u finalu turnira Imperija, to je bilo 1982, prethodno smo pobedili Saragosu, pa su nas u finalu pobedili sa 3:1. Sa Liverpulom nisam igrao, ali sam igrao u Velikoj Britaniji, protiv Dandi Junajteda u Kupu UEFA. Igrao sam i u mladoj reprezentaciji protiv Engleske, tako da želim samo da pobedi bolji - rekao je Obradović.

Saša Stojanović Caki Caki Stojanović navijački za Engleze; foto: JV / Vanja Keser

Nekadašnji kapiten Radničkog, sada direktor Omladinske škole, Saša Stojanović navijački daje prednost Liverpulu.

Ekipe za koje sam ja navijao u ranijim fazama je izbacio Real. Zadnje tri utakmice su Madriđani dobili u poslednjih pet ili 10 minuta, ne osporavam njihov kvalitet, ali navijački sam naklonjeniji Liverpulu - rekao je popularni Caki.

aca jovanovic, apolon 4 Aleksandar Jovanović daje prednost Liverpulu; foto: FC Apollon

Golman kiparskog šampiona Apolona, najbolji čuvar mreže i MVP prvenstva Kipra Aleksandar Jovanović je bio kratak i jasan na pitanje ko će slaviti u finalu:

Liverpool 🤝🏆💪 - napisao je Jovanović.

Najdetaljniji u analizi bio je Mladen Heleta, novinar Belamija i Narodnih novina kome je gledanje fudbala i posao i strast. Prema njegovom mišljenju, u finalu Lige šampiona ne sastaju se dve trenutno najbolje ekipe.

Prema svemu viđenom u sezoni u nacionalnim prvenstvima i Ligi šampiona, Liverpul i Mančester Siti su ubedljivo najbolje ekipe na svetu. Fudbal koji oni igraju je nivo iznad ostalih, što se videlo i u Engleskoj. Sa druge strane, Real ima neverovatnu sezonu. Da li je to spoj veličine kluba i neke sreće koja ih prati, verovatno jeste. Oni su nadigrani od PSŽ-a, od Čelsija je trebalo da izgube 5:0, a od 180 minuta u dvomeču, 170 ih je Siti "mleo". Uspeli su da prođu, što govori o njihovoj veličini - kaže Heleta.

Mladen Heleta, Treće poluvreme Mladen Heleta blagu prednost daje Liverpulu; foto: YouTube printscreeen "Treće poluvreme"

Treneru Real Madrida Karlu Anćelotiju ovo je peto finale, ako njegov tim pobedi, biće najuspešniji trener sa četiri pehara Lige šampiona pošto je sa Milanom to uradio dva puta (2003. i 2007.) i jednom sa Madriđanima (2014.). Pored trenera, smatra Heleta, Realu veliku prednost donose dvojica igrača.

Imaju Benzemu koji verovatno igra najbolji fudbal na svetu, imaju Modrića koji je, prema mom mišljenju, najbolji vezni igrač svih vremena, onda Krosa i igrače koji su navikli da osvajaju trofeje. Većina ih osvojila tri trofeja Lige šampiona, neki četiri od 2014. godine. Anćeloti je majstor za ovo takmičenje - dodaje Heleta.

Ipak, prema svemu prikazanom, sportski novinar blagu prednost daje engleskoj ekipi koja je dosad šest puta slavila u Ligi šampiona.

Ako se gleda suvi kvalitet, 51 odsto šansi za Liverpul. Ali, na primer, za mog života, Real nije izgubio finale. Igrao je sedam i sve je dobio. Mnoga je trebalo da izgubi, ali nije jer ima kvalitet. Moj blagi favorit je Liverpul i mislim da je zaslužio prema svemu što je pružio u Premijer ligi i Ligi šampiona, Ja kao ljubitelj fudbala preferiram Klopov direktan fudbal. Mislim da je fascinantno to što Liverpul igra - zaključuje Heleta.

U međusobnim duelima Španci su slavili četiri puta, Englezi tri, a jednom je bilo nerešeno. Real Madrid se večeras od 21 sat bori za 14. trofej i odavno je najuspešniji tim u ovom takmičenju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    18:57 // 28. 5. 2022.

    Ako nas ova utakmica ne izvadi ... ja ne znam Tko će ?

    • Куј Тко

      13:49 // 29. 5. 2022.

      ........ја не знам КУЈ ЋЕ

  • ђура

    16:40 // 28. 5. 2022.

    Реал из Ниша све редом шиша !!!

  • Ivan

    14:12 // 28. 5. 2022.

    U suštini, uopšte nije važno ko će osvojiti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: