Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 2. 12. 2019.

| Sport

Loš teren na stadionu Železničara u Nišu odložio meč omladinaca

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Železničar stadion igralište Želja Željino
"Željino" igralište čeka bolje dane; foto: JV / M. J.

Utakmica 17. kola Omladinske lige Srbije koja je trebalo da se igra u nedelju, 1. decembra između niškog Radničkog i beogradskog Voždovca odložena je za četiri dana, zbog loših uslova na stadionu Železničara. Na neadekvatan teren žalio se i FK Voždovac, a stadion kraj pruge trebalo bi da dobije veštačku podlogu jer je raspisana javna nabavka za sanaciju ovog terena.

Da stadion Železničara, nastariji u Nišu, vapi za sanacijom i novom travom, znalo se odavno, a juna i avgusta ove godine iz Gradske kuće su stizale najave i obećanja da će se igralište izgrađeno tridesetih godina prošlog veka "podmladiti".

Na ovu lošu situaciju podsetili su i mladi fudbaleri niškog Radničkog i beogradskog Voždovca koji su imali zakazan meč 17. kola Omladinske lige Srbije za nedelju, 1. decembar od 13 sati. Ipak, nakon pregleda stadiona i terena, utakmica je odložena za četvrtak, 5. decembar od 13 sati, najverovatnije na stadionu na Bubnju.

Na zvaničnom Tviter nalogu Fudbalski klub Voždovac je skrenuo pažnju na loš teren na koji bi trebalo omladinci Radničkog i beogradskog tima da istrče:

Ovo je poslednji meč omladinaca u 2019. godini pošto sledi zimska pauza, a Radnički trenutno ima 4 pobede, tri remija i 9 porazai zauzima 14. poziciju od 16 ekipa. Voždovac je sa 31 bodom peti, a ima 20 više od Nišlija.

Priliku da i stadion kraj pruge dobije novu podlogu i bude reprezentativan trebalo bi da dobije uskoro, jer je raspisana javna nabavka za sanaciju i rekonstrukciju koja obuhvata postavljanje veštačke trave.

Ponude se dostavljaju, kako piše u pozivu, do 26. decembra, a odluku o zaključenju okvirnog sporazuma, naručilac će doneti u roku od 25 dana od dana otvaranja ponuda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MS

    14:06 // 3. 12. 2019.

    Najlepsi stadion u zemlji, ima dusu.

  • Докле се стигло

    21:55 // 2. 12. 2019.

    Са иницијативом објављеном у Енциклопедији Ниша, том Спорт, да се пред Заводом за заштиту споменика културе покрене иницијатива о стављању овог игралишта под заштиту закона као најстаријег спортског објекта у Нишу у континуитету? Када може београдски хиподром могао би и стадион Жеље крај пруге! Не постоји старији спортски објекат у Нишу!

  • goranče

    21:29 // 2. 12. 2019.

    Šta tražimo u fudbalu kad ni travu ne znamo da održavamo

    • Djunta

      19:11 // 4. 12. 2019.

      Zar fudbal,kao sport, jos postoji u Srbiji? Koliko znam,ovde je to igra,za punjenje dzepova mafioza !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: