Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:49, 17. 1. 2012.

| Sport

Makedonija izgubila od Nemačke

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG_0268

U prepunoj hali Čair u drugom kolu B grupe rukometaši Makedonije izgubili su od Nemačke rezultatom 24:23 (12:12).

Makedoncima ni u drugom kolu nisu pomogli navijači da dođu do prvog trijumfa. Preko 4.000 makedonskih navijača ispunilo je nišku halu i još jednom prikazalo fantastičnu atmosferu.

Nemci su od samog starta najavili da ih neće uplašiti makedonski navijači i već u 4. minutu imala je prednost od 3:0. Makedonci su golovima Kirila Lazarova i Stoilova uspeli da izjednače na 3:3, a u 16. minutu prvi put i da povedu (7:6). Minut kasnije imali su priliku i da povedu sa 2 razlike, ali je bio bolji golman Nemaca. Nakon pauze Makedonci su se vratili još motivisaniji i koncentrisaniji i golovima Kirila Lazarova "otvorili" utakmicu. U 40. minutu Mirkulovski je postigao gol za jedino vođstvo Makedonaca od 2 razlike (17:15). Tojerkauf i Kaufman su brzo vratili Nemce u igru, pa je usledila neizvesan finiš meča. Tri minuta pre kraja Manaskov je postigao 23. gol za Makedoniju i to poslednji u ovom meču. Do kraja su Makedonci imali priliku da izjednače ili povedu, ali nedostajalo im je i malo sreće.

Posle drugog kola Nemačka ima 2 boda, a Makedonija 1. Trenutno je u toku duel Češke i Švedske.

Makedonija: Manaskov 2, Stoilov 6, Alušovski 1, Lazarov K. 7, Mitko, Jonovski, Angelovski 2, Temelkov, Mirkulovski 1, Markoski, Mojsoski, Ristovski 2 odbrane, Mojsovski 4, Dimovski, Angelov 11 odbrana, Lazarov F.

Sedmerci: 2/4
Isključenja: 8 minuta

Nemačka: Hens, Genšajmer 3, Rogiš, Fal 2, Vinček 2, Tojerkauf 3, Glandorf 2, Hajneveter 3 odbrane, Kristofersen 2, Groecki 1, Lihtlajn 8 odbrana, Šprenger 2, Kaufman 6, Has 1.

Sedmerci: 1/1
Isključenja: 14 minuta

Izjave posle meča:

- Kada se pogleda statistika, vidi se da smo svi imali učinak. Sve je bilo dobro, ponosni smo što smo pobedili kao tim - rekao je Dominik Klajn, rukometaš Nemačke.

- Zadovoljni smo rezultatom. Bila je teška utakmica za nas, imali smo dosta grešaka u napadu. Sada se spremamo za Švedsku - rekao je Martin Hojberger, selektor Nemačke.

- Teška utakmica, zaslužili smo pobedu. Mnogo smo razočarani. Suđenje nije bilo dobro. Sami dalje rešavamo svoju sudbinu. Treba da se naspavamo, sutra da nastavimo sa pripremama i da spremni dočekamo meč sa Češkom - rekao je Kiril Lazarov, igrač Makedonije.

- Motivisano smo ušli u utakmicu. Bili smo maksimalno angažovani na početku, ali smo na kraju propustili 5-6 prilika za pobedu. Žao nam je zbog toga, ali idemo dalje - rekao je Zvonko Šundovski, selektor Makedonije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenkovic

    23:40 // 17. 1. 2012.

    Ne beri gajle. Napred, so zdravje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: