Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 3. 11. 2019.

| Sport

Male balerine iz Niša osvojile 12 zlata na Balkanskoj olimpijadi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Balerine Balerine Balkanska olimpijada umetnosti i plesa Ruski baletski studio Akademija
Trud im se isplatio; foto: Ruski baletski studio Akademija Niš

Dugo i marljivo uvežbavanje koreografija malim balerinama Ruskog baletskog studija Akademija iz Niša se isplatilo - one su na Balkanskoj olimpijadi umetnosti i igre, održanoj u Beogradu, osvojile čak 12 zlatnih medalja, kako u solo nastupima, tako i u grupnim koreografijama.

Reč je o devojčicama od 3 do 12 godina, koje su u Centru za kulturu “Vlada Divljan” pokazale da se trud i zalanje isplatio, kaže pedagog, koreograf i umetnički rukovodilac Ruskog baletskog studija Akademija Vladislava Milosavljević.

Dugo i marljivo su uvežbavale nastupe i uspešo se dokazale na pozornici. Za decu je učešće na ovakvom događaju posebno dragoceno. Praksa je bitna kako bi postale umetnice, a izlazak na scenu pomaže da se opuste i steknu samopouzdanje. Čestitamo učenicama i roditeljima na važnom koraku i želimo im veliki uspeh u daljem radu - rekla je Milosavljevićeva.

Pojedinačno, zlatnim medaljama su se okitile Dunja Simić, Lena Janić, Minja Živković, Katarina Stošić, dok su Lenka Milićević i Anika Nikić zablistala u dve kategorije.

Najmlađa grupa balerina, uzrasta 3 i 4 godine, pobedila je u grupnom izvođenju koreografije Veseli pilići. I grupe niškog baletskog studija koje su izvele koreografiju Polka exercises, zatim valcer Georgija Sviridova, kao i Razigrani konjić takmičenje su završile sa zlatnim odličjima oko vrata.

Inače, konkurencija na ovom takmičenju bila je velika, jer su, sem srpskih klubova, nastupili i oni iz Rusije, Grčke, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: