Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 16. 2. 2024.

| Sport

Malen klub, a velika snaga - kako su se Hercegovac i navijači iz Gajdobre proslavili u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti

Nošeni podrškom oko 400 navijača koji su sa juga Bačke iz mesta sa oko 2.500 stanovnika došli u Niš kako bi podržali svoje ljubimce, košarkaši Hercegovca iz Gajdobre pokazali su ono što sport uvek treba da pokaže - ljubav, borbu i požrtvovanost. Član Druge lige i pre početka Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Nišu bio je u centru pažnje, a uprkos porazu od Partizana pokazao je da David može da se nosi sa Golijatom.

kk hercegovac, foto jelena misic
Hit Kupa Koraća; foto: Jelena Mišić

Nošeni podrškom oko 400 navijača koji su sa juga Bačke iz mesta sa oko 2.500 stanovnika došli u Niš kako bi podržali svoje ljubimce, košarkaši Hercegovca iz Gajdobre pokazali su ono što sport uvek treba da pokaže - ljubav, borbu i požrtvovanost. Član Druge lige i pre početka Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Nišu bio je u centru pažnje, a uprkos porazu od Partizana pokazao je da David može da se nosi sa Golijatom.

srpska hercegovina Koreografija kao deo podrške; foto: JV "Sve što smo videli u Nišu opet staje u jednu reč! PONOS!!!", ovim rečima su iz Košarkaškog kluba Hercegovac pokazali podršku svojim igračima koji su, ono što se često koristi kao fraza, ali sada je više od toga - na terenu pokazali srce.

Stalnim navijanjem i zastavom Srbije na kojoj je pisalo "Srpska Hercegovina" oko 400 navijača koji su prevalili put od 368 km bodrili su svoje ljubimce koji su im vratili velikom borbom. Namučio se Partizan, ali je na kraju slavio rezultatom 92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19).

Nije ovo bila njihova priča sa srećnim krajem, ali je bila priča koja može mnogo da pokaže i podseti - košarka se igra iz ljubavi i sport je mnogo više od posla i novca.

kk hercegovac, foto jelena misic 1 Pokazali veliku borbenost; foto: Jelena Mišić Koliko im znači i podrška istakao i je i Aleksandar Komnenić, trener Hercegovca koji je trenutno peti u Drugoj ligi.

Priželjkivali smo da možemo bar u prvoj četvrtini da budemo u egalu sa Partizanom. Ponosan sam na moje momke kako smo se borili i izgledali u većini utakmice protiv jedne od najboljih evropskih ekipa. Zahvalio bih se našim navijačima koji su u ovolikom broju došli u Niš. Mislim da smo opravdali njihova očekivanja. Partizanu puno sreće u nastavku takmičenja - rekao je Komnenić.

navijali hercegovac Navijači Hercegovca došli da podrže košarkaške ljubimce; foto: KSS Igrač Hercegovca Nikola Gaćeša čestitao je Partizanu i poželeo igračima sreću i zdravlje, a onda je pohvalio svoje navijače koji su im davali snagu 40 minuta.

Nije da nismo bili svesni, ali stvarno nismo očekivali toliko ljudi da će na taj način doći. Kad smo ih videli, dalo nam je i motiv više i krila u nekim situacijama da damo još više nego što smo imali. Generalno stvarno nismo želeli da izneverimo, želeli smo da dođu ovde i uživaju u jednoj košarkaškoj predstavi jer nije mala stvar za tako malo mesto da igra protiv Partizana - rekao je Gaćeša.

Bila je ovo jedna od lepših stranica istorije kluba koji je nastao 24. oktobra 1978. godine kada se grupa mladih entuzijasta i ponosnih Hercegovaca predvođena profesorom Radivojem Pudarom okupila u seoskoj biblioteci i odlučila da osnuje Hercegovac. Posle 40 godina od osnivanja i 17 godina od gašenja, klub je ponovo osnovan 2018. godine.

Sa takmičenjem je ekipa započela u aprilu 2019. godine i te godine dominantno osvojila Treću srpsku ligu.

Hercegovac se vratio u Gajdobru i nastavlja svoj put koji, kako se nadaju i svi iz kluba i sela, će ih dovesti u Košarkašku ligu Srbije, ali i ponovo na završnicu Kupa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    11:47 // 16. 2. 2024.

    Zvezda se mučila protiv sebe same, tj. protiv FMP-a a Partizan je dobio sa 25 razlike. Nešto ne vidim da su se mučili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.