Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 4. 5. 2018.

| Sport

Mali fudbaleri iz Niša šampioni Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
lopta sport fudbal foto aleksandar kostic
Tri godine zaredom na Državnom prvenstvu, ali ovo je prva titula; Ilustracija; foto: A.K.

Free kick je niški klub koji ima najbolje fudbalere uzrasta do 12 godina u Srbiji. Dečaci su se preko Gradske i Regionalne lige plasirali na Državno prvenstvo u Zrenjanin, na kome su im se “sklopile kockice”, priča trener Nemanja Dančetović, i sa tri pobede i jednim remijem stigli do titule.

U grupnoj fazi savladali su Dušanovac, za koji Dančetović kaže da je ogranak Crvene zvezde, kao i Akademiju Bambi, koju drži prvotimac Partizana Zoran Tošić. U duelima sa pobednicima ostale dve grupe Apolonom iz Kragujevca i Šapcem zabeležili su jednu pobedu i remi, što je bilo dovoljno za titulu prvaka države.

Ovi dečaci zajedno treniraju već četiri godine, pa su dobro “ukomponovani”, priča vlasnik i trener Free kick-a Nemanja Dančetović, koji smatra da je ova generacija jedna od najtalentovanijih u Srbiji.

Dosta njih će, po nekoj mojoj proceni, makar trojica, četvrica biti makar superligaški igrači. Jedan već dve godine ide sa Zvezdom po jačim turnirima u inostranstvu, trojica idu sa OFK Beogradom, sad su se iz Partizana zainteresovali za neku decu, pošto su na turniru bili skauti iz Zvezde i Partizana - rekao je Dančetović.

I prethodnih godina stizali do završnice takmičenja, do sada je najbolji plasman bio 4. mesto. Ovo je veliki uspeh, s obzirom na to da prvi stepen takmičenja okuplja oko 250 klubova, ali Free kick-u rezultat nije na prvom mestu.

Ove godine su se sklopile kockice, iste te ekipe su uglavnom učestvovale i prethodnih godina na takmičenju. Da li smo imali sreće ili smo napredovali, kolege kažu da deca igraju dobro. Nije meni poenta rezultat, nego da deca uče, da svi učestvuju, da se svi raduju podjednako, kad se primi gol svi su krivi, kad se da gol svi su zaslužni, neka zdrava priča i ne odustajemo od toga - kaže Dančetović.

Inače, Free kick se bavi isključivo radom sa mlađim kategorijama. Najstariji su 15-godišnjaci, a najmlađi imaju sedam godina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nn

    14:07 // 4. 5. 2018.

    Plasirali na Drzavno prvenstvo u Zrenjaninu !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: