Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:24, 28. 5. 2011.

| Sport

Marina Velimirović Milojević dobila Majsku nagradu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Marina Velimirović Milojević sa peharom sa Svetskog prvenstva u Portugalu

NIŠ - Bivša košarkašica i profesor fizičkog vaspitanja iz Niša dobila prestižno priznanje Sportskog saveza Srbije u kategoriji pedagoga fizičkog vaspitanja.

Marina Velimirović Milojević je dobila nagradu za izuzetno zalaganje, postignute uspehe i reprezentovanje srpskog sporta. Ona radi kao profesor fizičkog vaspitanja u Prvoj niškoj gimnaziji "Stevan Sremac", a sa ženskom rukometnom ekipom je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu srednjih škola.

- Ova nagrada mi puno znači, iznenadila sam se kada su mi javili da sam je dobila. Takvo priznanje se dobija jednom u životu, a bila sam u društvu vrhunskih sportista. Kao što je Nikola Grbić rekao, ovo priznanje znači mnogo Borislavu Stankoviću, kako ne bi meni. Predložili su me članovi Udruženja pedagoga fizičke kulture u Nišu - rekla je Marina nakon dobijanja nagrade.

Ona je bivša košakaška reprezentativka koja je 1985. godine na kadetskom Evropskom prvenstvu osvojila bronzu. Godine 1992. izabrana je za sportistu godine Niša u izboru Sekcije sportskih novinara Niša pošto je te godine sa ekipom Winerbroker osvojila nacionalni Kup.

- Ovo je samo nastavak moje uspešne sportske karijere. Ja sam u košarci osvajala dosta medalja, nagrada, a sada osvajam i kao profesor. Volim sport, dajem sve od sebe u profesorskom poslu. Radim u najboljoj školi i imam najbolje učenike. Ne bi bilo nagrade da nije zajedničkog ulaganja, truda i rada - dodala je Marina Velimirović Milojević.

Pored Marine, u ovoj kategoriji nagrade su dobili i Goran Šukeljić i Pribislav Kanački.

Nagradu za sportski savez 2010. dobio je i Sportski savez grada Vranja.

Majsku nagradu za životno delo dobili su bivši generalni seketar Svetske košarkaške federacije Borislav Stanković, generalni sekretar Asocijacije sport za sve Jezdimir Marsenić i nekadašnji novinar Sportskog žurnala Zoran Petrović.

U kategoriji sportisti u olimpijskim sportovima za najbolje su izabarani reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović, fudbaler Nemanja Vidić i bivši odbojkaški reprezentativac Nikola Grbić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: