Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 11. 5. 2023.

| Sport

Marko Spasić ponovo prvi trener košarkaša Pirota

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
spasić
Spasić se vraća u Pirot; foto: arhiva KK Pirot

Manje od dve godine Zoran Milovanović proveo je na mestu trenera seniorskog tima Košarkaškog kluba Pirot, a na kraju sezone u kojoj je osvojeno 4. mesto u Drugoj košarkaškoj ligi, kako kaže predsednik, sporazumno je raskinuta saradnja. Novi trener biće Marko Spasić, koji je na tom mestu bio nekoliko sezona, do polovine novembra 2020. godine, kada je smenjen.

Zajedno sa Milovanovićem, prekinuta je i saradnja sa agencijom Fortius talent iza koje stoje Jadran Vujačić i proslavljeni košarkaš Nikola Mirotić, a kako je na predstavljanju novog trenera rekao predsednik kluba Bojan Ranđelović, glavni razlog je novac.

Prvi i osnovni razlog su veliko finansijska izdavanja, klub nije mogao to da podnese i servisira. Možda je i mogao, ali bi bilo na račun igrača i stručnog štaba i rada sa decom. Drugi razlog je politika kluba, da pre svega naši igrači dobiju priliku da igraju - rekao je Ranđelović.

Kaže i da to nije samo odluka Upravnog odbora i njega kao predsednika, već i konsultaicija sa stručnim ljudima koji su u klubu ili oko kluba, poput Svetislava Pešića i Lole Kostića.

Tokom godine od kako sam predsednik i uspostavljen je novi Upravni odbor zacrtani su neki ciljevi, bolja organizacija i finansijska stabilizacija. Smanjili smo broj trenera sa 8 na 4 u mlađim kategorima, a pritom unapredili rad. Što se tiče seniorskog tima, plasirali smo se u plej-of, za šta su najviše zaslužni igrači. Moram da se zahvalim Zoranu Milovanoviču koji je dobro vodio tim i ono što je bio imperativ on je ostvario - kaže predsednik.

Košarkaši Pirota tako su dobili novog-starog trenera, koji je pre 3 godine uveo pirotsku ekipu u Košarkašku ligu Srbije.

41-godišnji Piroćanac je u tom košarkaškom klubu bezmalo 30 godina - od najmlađih pionirskih ekipa i 8 godina igranja za prvi tim, do nekoliko sezona na mestu pomoćnog i 7 samostalnih sezona kao prvi trener prvog tima.

U pregovorima smo našli smo zajedničke ideje, pre svega da Piroćanci i ljudi koji žive u Pirotu budu okosnica kluba i prve ekipe. Tu smo se složili. Ovo je klub sa tradicijom, zahvalan sam klubu i svima na novom angažovanju. Gledaćemo da okosnica ekipe bude kao prošle godine. U završnim pregovorima smo sa nekim igračima koji su iz Pirota i igraju na strani, kao što su Borko Đorđević, Vlada Stefanović, Uglješa Radulović, da vidimo ko može, da li nam se poklapaju planovi - rekao je na predstavljanju Spasić.

U prethodnom periodu Spasić je bio trener košarkaša Dimitrovgrada, a bio je i član stručnog štaba nekoliko mlađih reprezentativnih selekcija

Kao trener prvog tima u 7 sezona koje je vodio KK Pirot na 188 utakmica ima skor od 116 pobeda i 72 poraza.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: