Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:19, 16. 4. 2021.

| Sport

Martać na čelu omladinske škole, Popaj u skauting službi niškog Radničkog

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
radnicki
Nova imena kojima je zadatak da ojačaju klub i dovedu nove igrače; foto: FK Radnički

Fudbalski klub Radnički iz Niša jači je za dva nova lica - novi direktor omladinske škole je prekaljeni fudbalski radnik Miodrag Martać, a novi član skaut službe je nekadašnji najbolji strelac Superlige Miloš Stojanović Popaj.

Kao prevashodni cilj Martać je naveo privlačenje svih talenata sa jugoistoka Srbije u školu Radničkog.

Ideja je da centar takozvane „južne pruge“ bude ovde u našoj školi. To područje će biti u fokusu, ali naravno da ćemo širiti našu „mrežu“ i u ostalim delovima Srbije. Imam bogato iskustvo u ovom poslu. Naravno za to će trebati i puno ulaganja, a za to imam obećanje rukovodstva kluba - rekao je Martać na predstavljanju.

Martać iza sebe ima bogatu karijeru. Kao fudbaler je igrao za Bane, Trepču, Budućnost iz Podgorice i tursku Karšijaku, a 13 puta je igrao za olimpijsku
selekciju Jugoslavije. Kao trener je radio u Zemunu, Crvenoj zvezdi, Borcu iz Čačka, Slogi iz Kraljeva i Zeti. Bio je selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore do 21, 17 i 19 godina, a 2002. godine je bio asistent selektoru A tima naše zemlje. Bio je i organizator skaut službe Crvene zvezde 2008. i 2009. godine, a posao skauta je 2014. godine obavljao i u Fudbalskom savezu Srbije.

Novi član skaut službe Miloš Stojanović, popularni Popaj, kaže da će njegov zadatak biti da gleda što više po Srbiji u svim kategorijama i skautira igrače i za prvi tim i za omladinski pogon.

Ovaj deo Srbije predstavlja nepresušni izvor telenata, ali nećemo se ograničiti samo na njega, već ćemo pratiti situaciju u celoj zemlji. Radujem se saradnji sa Martaćem, Ivovićem i Stankovićem. U pitanju su odlični sportski radnici i verujem da ćemo naprviti dobre stvari ovde u Radničkom. Nas na leto čeka zahtevan prelazni rok i potrebno je da odmah prionemo poslu - rekao je Stojanović.

Stojanović iza sebe ima veliku igračku reputaciju i nekadašnji je napadač niškog kluba. Kao član Jagodine bio je prvi strelac Superlige Srbije 2013. godine, a iste godine je sa Jagodinom ostvario istorijski uspeh i osvojio Kup Srbije. Za Radnički Niš je igrao u sezoni 2004/2005, a dugo je nastupao u Aziji i bio je član Vuhana, Busana i Pataje. Prošle sezone je igrao za Zlatibor, a sada je igrač i predsednik kluba Timočanin iz rodnog Knjaževca.

Iz Radničkog poručuju da su poseban fokus stavili na poboljšanje infrastrukture na terenima koje koriste svi polaznici škole, kao i prvotimci kluba.

Klub je nedavno iz sopstvenih sredstava, postavio reflektore i osvetlio i pomoćni teren sa prirodnom travom, te je sada čitav kompleks spreman za održavanje trenažnih aktvnosti u večernjim časovima - kažu iz Radničkog.

Najavljuju i skori završetak radova na dve potpuno nove svlačionice za decu iz fudbalske škole sa kupatilima i tuš kabinama, kao i opremanje nove teretane.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    21:03 // 18. 4. 2021.

    Sve dok ovi dundjeri iz "Surdulicu" (koja je kasaba, nevidjena) vode klub, RADNIČKI ĆE DA PROPADA!!!!!!!

  • Janko

    16:10 // 17. 4. 2021.

    Veliku igračku reputaciju stekao u
    Vuhan, Busan i Pataja, a da i u Jagodini igrao. Ajde u drugu ligu lagano.

  • BIVŠI GENERALNI SEKRETAR-POŠTEN BIO

    16:09 // 17. 4. 2021.

    Nisam mogao prećutati.Kakav bre Martać pa ovaj sp.direktor ,pa Popaj.Imamo dva najbolja trenera u gradu a to su braća Stamenković Nenad i Predrag.Treba klub Radnički samo da im uplati oko 10000eura da završe PROFI licencu i juriš u Evropu.Platu recimo da imaju 35000din i samo rad i rad.Smeštaj i ishranu imaju i samo rad i rad.Ugovor da potpišu na 4god,a posle kada ih Partizan potraži,klubu odšteta

    • Nisnis

      19:15 // 17. 4. 2021.

      Ne treba klub da im plati licencu.
      Neka plate sami od para koje su dobili na sudu od kluba posto su zbog prevelike ljubavi tuzili klub. A uvek se vracali da "pomognu" klubu za nekih 1000e mesecno.

    • Razbibriga

      20:34 // 17. 4. 2021.

      Mnogo gledas americke sportske filmove !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: