Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 7. 8. 2022.

| Sport

Mašinac bez trenera, ali i skoro celog tima

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Mašinac Crvena zvezda 2020
Teški dani za Mašinac; foto: JV / Vanja Keser

Zbog finansijskih problema Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša moraće da nađe novog trenera, a dodatno ih je pogodilo što su brojne igračice iz prošlosezonskog tima otišlo u druge klubove ili završilo igračke karije. Klub je, prema rečima Perice Krstića, predsednika Mašinca, u potrazi za trenerom, a ekipu će uz par iskusnih, činiti mlade nade ženskog fudbala.

Nakon povlačenja glavnog sponzora i ljudi iz Uprave kluba, novi predsednik je dobro poznato lice Perica Krstić. Teška sezona je pred najtrofejnijim niškim kolektivom, a prvi tim je ostao i bez dosadašnjeg trenera Tamare Jovanović.

Naš plan nije bio da menjamo trenera, ali presudilo je neslaganje oko finansijskih uslova naše eventualne dalje saradnje. Naprosto, klub je u teškoj situaciji, ne smemo da unapred trošimo nešto što nemamo. Iz ovog perioda ne smemo izaći sa nekakvim novim repovima i dugovima, a moramo da mislimo i o igračicama, jer nam je prioritet da one budu finansijski ispoštovane. Zbog svega toga, u potrazi smo za novim trenerom, nadam se da ćemo početkom iduće nedelje moći da rešimo to pitanje - rekao je Krstić.

Što se igračkog kadra tiče, okosnica tima Milica Stanković je rešila da okonča igračku karijeru, Isidora Vučković je u otišla u tim šampiona Spartaka, a Tamara Marjanović i Jovana Ilić u Kragujevac. Ana Lilić se ranije povukla, a otišle su i sve Amerikanke koje su prošle sezone nosile zeleni dres.

Odlazak svih pomenutih igračica je veliki hendikep. Vratili smo Kristinu Krstić, koja bi uz Jovanu Veljković, naravno i reprezentativku Aleksandru Đorđević i još nekoliko devojaka, trebalo da bude okosnica novog sastava. Vratili smo i Kristinu Đorđević iz Leskovca, a doveli smo i neke vrlo perspektivne fudbalerke od kojih puno očekujemo u budućnosti, poput Stefi Ristevske iz Velesa, Nine Milenković iz Lavica, Đurđine Milosavljević iz vranjskog Dinama... Najvažnije je da održimo zdravu, porodičnu atmosferu, po kojoj je Mašinac, kroz svoju istoriju, bio prepoznatljiv - dodaje Krstić.

Početak nove sezone zakazan je za 20. avgust.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maximum

    21:39 // 7. 8. 2022.

    u Nišu je Bog reko odavno Laku noć za sve. Počevši od Sporta pa sve do Zaštite životne sredine. Što bi rekli naši... Nema za šta pas da gi ujede.

  • Razbibriga

    19:56 // 7. 8. 2022.

    Prava partijska izjava- okruglo, pa na cose ! Imena, Perice, kao najbolji trener zenskog fudbala u bivsoj SFRJ, imaj hrabrosti ,pa kazi ! Otplatio si ono, sto si od ove nenarodne vlasti dobio !

  • Milorad

    17:36 // 7. 8. 2022.

    Za uspešno funkcionisanje kluba etalon je Bulatović. Po čemu !? Sada, splet nepovoljnih okolnosti je poljuljao klub. Istini za volju, daje se Radničkom sa par stotina gledalaca po utakmici, a ne i Mašincu /ili mrvica/ sa istom posetom. Jedan jak spozor, al' kako ga naći.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: