Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 19. 6. 2023.

| Sport

Mašinac i drugi put ove sezone obezbedio opstanak u Superligi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ŽFK Mašinac
Opstanak - drugi put; foto: ŽFK Mašinac

Situacija koja se retko viđa na sportskim terenima - jedan klub obezbedi tokom sezone opstanak, liga se završi, Savez naknadno usvoji žalbe drugog kolektiva i taj klub mora u baraž da opet dokaže da je kadar za elitu. Tu filmsku sudbinu imao je Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša koji je u dvomeču (4:1) bio bolji od Kolubare iz Lazarevca i ponovo je osigurao mesto u Superligi naredne sezone. U novu sezonu će bez dugogodišnje kapitenke Kristine Krstić koja se oprostila od fudbala.

Nakon 3:0 u prvom meču, na stadionu na Delijskom visu rezultat je bio 1:1 i to je niškim fudbalerkama bilo i više nego dovoljno da ponovo izbore opstanak u Superligi.

Mašinac je poveo golom Maše Rančić u 35. minutu, a izjednačenje je viđeno u 82. minutu golom Slađane Vejnović.

Tačka na sezonu je stavljena, Mašinac je ostao u elitnom rangu gde nova takmičarska godina počinje krajem avgusta.

490x370-490x370-masinac.jpg Kristina Krstić: kraj fudbalske karijere i oproštaj od zelenog dresa; arhivska fotografija, Vanja Keser Na ovom meču bilo je i sreće zbog opstanka i tuge zbog opraštanja od aktivnog fudbala dugogodišnje igračice i napadačice Mašinca Kristine Krstić. Nakon 328 utakmica u zelenom dresu i 223 gola ona se oprostila od kluba u kom je debitovala 10. septembra 2005. godine.

Učestvovala je u osvajanju četiri titule šampiona države, igrala u Ligi šampiona, a prošla je i sve selekcije reprezentacije Srbije.

Podsetimo, naknadnom odlukom FSS-a, nakon žalbi subotičkog Spartaka DOO, Mašinac i Kolubara su igrali baraž za popunu elitnog ranga, a u prvom susretu slavile su Nišlijke u Lazarevcu rezultatom 3:0.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: