Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 16. 11. 2018.

| Sport

Mašinac pobedio Spartak na terenu, ali izgubio za "zelenim stolom"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
masinac, foto jv vanja keser
Pobedio, pa izgubio; foto: JV / Vanja Keser

Nakon žalbe Ženskog fudbalskog kluba Spartak iz Subotice da je za niški Mašinac u pobedi (2:0) igrala igračica koja je i sudija Superlige, Žalbena komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da rezultat preinači i utakmicu registruje službenim rezultatom 3:0 za Subotičanke. Direktor niškog kluba Zoran Pavlović kaže da će se Mašinac žaliti.

Sredinom septembra ove godine Mašinac je na svom terenu savladao aktuelnog šampiona države Spartak (2:0), ali ostaće bez te pobede, jedne od dve nad subotičkom ekipom tokom poslednjih šest godina.

Ipak, šampion Srbije se žalio komesaru za takmičenje Superlige za žene "sa zahtevom da se pomenuta utakmica registruje službenim rezultatom" jer je za Mašinac igrala fudbalerka Mima Stanković koja je i sudija u prvom i drugom rangu takmičenja.

ŽFK Spartak je blagovremeno uputio žalbu komesaru zbog nepravilnog nastupa igračice Stanković Mime za Mašinac, koja nije imala pravo nastupa na osnovu Pravilnika o sudijama i suđenju (čl. 21 stav 2.) kojim je definisano da sudije Super i Prve lige Srbije ne mogu biti aktivni igrači bilo kog ranga takmičenja - navodi se u odluci Komsiije za žalbe.

fss, odluka, masinac spartak Usvojena žalba Spartaka; foto: printscreen

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije je na sednici jednoglasno donela odluku da se usvoja žalba subotičkog kluba.

Utakmica 4. kola Superlige Srbije za žene Mašinac - Spartak, od 15. septembra, registrovana je postignutim rezultatom 2:0 u korist ŽFK Mašinac Trace PZP, pa se ista preinačuje i utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist ŽFK Spartak iz Subotice, na osnovu čl. 63, stav 3. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima - stoji u odluci.

Takođe, Komisija, čiji je predsednik Marjan Rnić, utvrdila je da igračica Mima Stanković nije imala pravo nastupa za Mašinac na pomenutoj utakmici.

Direktor Mašinca Zoran Pavlović kaže da će se niški klub žaliti iz više razloga.

Problem je nastao što je naša igračica igrala u subotu, a u nedelju sudila. Klub nije u obavezi da zna da li njegova igračica sudi ili ne, već je trebalo sama da ima informacije. Prema njenim rečima, njoj su iz Sudijske organizacije rekli da može da sudi. Žalićemo se, ali ne znamo po kom članu je klub kažnjen. Ako treba da se neko kazni, neka se sankcioniše osoba zbog koje je nastao problem. Ovo je presedan, niko se nije žalio na ovakav način, protivnik nije imao primedbi na terenu - kaže Pavlović.

Mašincu bodovi još nisu oduzeti, a trenutno niški tim zauzima drugo mesto sa 20 bodova, tri manje od vodeće Sloge, a dva više od trećeplasiranog Spartaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    11:57 // 17. 11. 2018.

    Polako sudiće Mima i tom spartaku vrlo brzo

  • Nenad

    10:23 // 17. 11. 2018.

    E moj Arsiću na šta si spao, čime se baviš i služiš. E pa nećete biti prvaci, Niš čeka titulu,
    Idemo zeleneeeeee

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: