Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 7. 8. 2020.

| Sport

Mašinac počinje novu sezonu na svom terenu, ali bez publike

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
masinac
Ne sumnjaju da će nedostatak publike uticati na fudbalerke, ali se nadaju pobedi; foto: JV / Vanja Keser

U subotu, 8. avgusta na Delijskom visu fudbalerke Mašinca će otpočeti novu sezonu u Superligi, duelom sa novosadskom Vojvodinom. Zbog epidemije je prisustvo publike zabranjeno, za šta u niškom klubu kažu da će im otežati posao, ali veruju u pobedu.

Sportski direktor kluba sa Delijskog visa Perica Krstić kaže da će bez publike biti teže, ali moli one koji prate utakmice Mašinca da ne dolaze na stadion. Pravila i kontrole su veoma rigorozne, kaže, pa će morati da vraćaju ljude.

Neće nikome biti lako bez publike, naše devojke su navikle na tu neku podršku sa tribina. Mi u ovoj sezoni želimo da napravimo bolje rezultate i zato im je potrebna publika, posebno što mi uvek bolje igramo kod kuće nego u gostima. Ali molimo navijače da ne dolaze, jer ćemo morati da ih vraćamo. Veoma je stroga kontrola. Nigde nema mesta ni za jednog jedinog gledaoca - priča Krstić.

Niški klub ovog leta nije doveo zvučnija pojačanja pa, kako navodi Krstić, ne može ni da obećava drastično bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu, koju je završio kao 4.

Ipak, plan je da igraju bolje, jer imaju u svojim redovima mlade i perspektivne fudbalerke, ali i one iskusnije koje već godinama igraju zajedno, a predvodi ih novi-stari trener Tamara Jovanović. Uz to, zbog nemogućnosti da se vrati u Sjedinjene Američke Države, za sada na raspolaganju imaju i Viktoriju Mišeljić.

Mi planiramo da igramo bolje, ne možemo da kažemo da idemo na titulu, jer se nismo pojačali. Ali ovaj tim ima splet iskustva i madosti koji smo uspeli da napravimo. To je razlog da očekujemo bolje rezultate - rekao je Krstić.

Prošlu sezonu Mašinac je završio na 4. poziciji, s tim što, ponovo zbog korone, plej-of najjačeg domaćeg šampionata za fudbalerke nije održan. Vojvodina u minuloj sezoni nije uspela da obezbedi plasman u doigravanje za titulu, jer je nakon regularnog dela bila na 5. mestu.

Poslednje tri sezone Nišlijke i Novosađanke odigrale su devet takmičarskih mečeva i samo u jednom je slavio tim koji je gostovao. Bilo je to pre više od dve godine, kada je ekipa sa Delijskog visa pobedila u Novom Sadu.

Početak meča zakazan je za 17 sati, a u Mašincu su najavili prenos uživo preko linka koji će biti objavljen na njihovoj Fejsbuk stranici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: