Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 18. 5. 2017.

| Sport

Mašinac se plasirao u finale Kupa Srbije, konačno pobeđena Zvezda

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Masinac Sloga Radnicki stadion na Delijskom visu
Bolje izvođenje penala presudilo; foto: JV/M. J.

Iako je meč završen rezultatom 1:1, to je ono na šta su i računale fudbalerke niškog Mašinca, pa su odličnim izvođenjem penala na kraju uspele da dođu do pobede nad Crvenom zvezdom u Beogradu i tako se plasiraju u finale Kupa Srbije, gde ih čeka Spartak.

S obzirom na kvalitet koji poseduje crveno-beli tim, Nišlijke su pre svega pokušavale da preseku njihove napade, što im je uglavnom i polazilo za rukom, pa je prvo poluvreme okončano bez golova. Oba tima su imala po nekoliko odličnih šansi, ali sa jedne strane Mašinac nije uspevao da završni udarac pošalje kako treba, dok je sa druge goman Maja Jović bila odlična na mreži.

Odgovor na gol koji je niški tim primio u 49. minutu stigao je baš kada je bilo najpotrebnije - 10 minuta pred kraj. Milica Stanković je šutom sa centra terena pronašla Aleksandru Lazarević, koja je glavnom savladala golmana crveno-belih za 1:1.   

Tako je i završen regularni deo utakmice i usledili su penali, a fudbalerke Mašinca poentirale su svakog puta, za razliku od Beograđanki, koje su 2 puta promašile.

Trener Nišlijki Perica Krstić rekao je da su verovali da će proći u finale i pored toga što je Crvena zvezda bila favorit. To je delom zbog prednosti domaćeg terena, a delom zbog toga što su u duelima koje su ova dva tima odigrala ove sezone, crveno-bele uspele da slave 2 puta, a jednom je bilo nerešeno.

Odredili smo taktički zadatak da zatvorimo njihovu igru, da im ne damo da se razmahnu i da nam odgovara i nerešen rezultat. Mislim da je ovo sjajan rezultat i sjajan uspeh u odnosu na sve probeleme koje smo imali ove sezone. Nadam se da ćemo u finalu uspeti da protiv Spartaka napravimo iznenađenje i senzaciju poput ove - kaže Krstić.

U drugom meču polufinala Spartak je bio i više nego ubedljiv protiv Vojvodine i pobedio sa 6:0. Finale je 3. juna i igraće se najverovatnije u Gornjem Milanovcu, uz direktan TV prenos.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MilaNče

    21:28 // 18. 5. 2017.

    Bravo ženske, pa posle grad neka daje pare onoj bruki od FK Radnički!!!

  • Od niškof fudbala

    15:35 // 18. 5. 2017.

    mašinac, kom pravo kom ne, čestitke za žensku momčad )

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: