Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 17. 3. 2018.

| Sport

Mašinac se sprema za utakmicu na koju protivnik ne dolazi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Masinac
Perica Krstić kaže da se ekipa sprema za utakmicu; foto: Vanja Keser

Nije poznato da li će se odigrati utakmica 12. kola Superlige za žene, koju niške fudbalerke u subotu, 17. marta na svom terenu treba da odigraju protiv Spartaka. Predsednik kluba iz Subotice kaže da Spartak neće doći u Niš, dok se Mašinac sprema kao da se utakmica igra.

Ženski fudbalski klub Spartak, uzastopni sedmostruki šampion Srbije, obratio se javnosti da je “zbog preuzimanja identiteta imena kluba (od ŽFK Mašinac) koji je ugašen 2015. godine došlo do nezakonitog preuzimanja najvišeg stepena takmičenja od strane sasvim drugog pravnog sportskog subjekta ŽFK Mašinac Trace PZP iz Niša koji poseduje sasvim drugi PIB i matični broj i koji se suprotno Zakonu o sportu i fudbalskim propisima FSS na protivpravan način našao u Superligi”.

Ministarstvo omladine i sporta, odsek za inpekcijske poslove je izvršio nadzor nad pomenutim slučajem te postupajući po službenoj dužnosti u postupku Upravnog izvršenja rešenje sportskog inspektora doneo odluku kojem je zabranjen rad Mašinca, što podrazumeva zabranu odigravanja svih prvenstvenih, Kup i prijateljskih fudbalskih utakmica svih selekcija kluba u Srbiji - navodi se u pismu Spartaka.

Zbog toga je Spartaku “zabranjeno igranje utakmice od strane države Srbije protiv ŽFK Mašinac Trace PZP kome je zabranjen rad”.

Fudbalski klub Spartak izražava žaljenje zbog svega što se dešava. Ili ćemo napraviti reda ili će šampion države prvi da napusti takmičenje i tako skrene pažnju države, Evrope i sveta šta je ovaj Fudbalski savez propustio da uradi. Spartak nažalost ne dolazi u Niš. Spartak nije klub koji će da krši izvršnu presudu Upravnog suda - rekao je Zoran Arsić, predsednik Spartaka.

fss Utakmica zakazana za danas; foto: screenshot FSS

Perica Krstić, trener i sportski direktor Mašinca, rekao je da se niške fudbalerke spremaju za meč koji je zakazan za subotu, 17. mart od 15 sati na Delijskom visu.

Nama je Fudbalski savez dao nalog da igramo utakmicu i mi igramo, a Spartak vrši pritisak i pokušava da nas eliminiše. Fudbalski savez je rekao da mi moramo da igramo utakmice jer smo članovi Saveza i ne želimo da budemo kanžnjeni. Mi se spremamo i očekujemo goste iz Subotice sa željom da prekinemo niz njihovih pobeda jer imamo tim koji to može - kažae Krstić.

U Fudbalskom savezu Srbije ne odgovaraju na pitanja da li je utakmica odložena ili će se sigurno igrati, a na sajtu Saveza je ovaj susret zakazan za subotu od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ćoki

    14:52 // 17. 3. 2018.

    A kakav je kriterijum po pitanju FK Crvena Zvezda FMP Beograd Diva Dexim Co. itd... ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: