Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 10. 10. 2013.

| Sport

Mašinac zadovoljan prvim delom sezone

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
masinac-protic-spartaka.jpg
Foto: gradsubotica.co.rs

Posle 7 kola Superlige fudbalerke iz Niša zauzimaju drugu poziciju na tabeli sa 5 pobeda, jednim remijem i jednim porazom. Šef stručnog štaba Mašinca zadovoljan je učinkom, a očekuje dobre igre i u nastavku prvenstva.

Mašinac je odradio deo posla u Superligi, a pred nastavak ovog takmičenja šef stručnog štaba Perica Krstić je sumirao učinjeno.

- Mislim da smo započeli sezonu odlično i uprkos kadrovskim problemima, došli u situaciju da konkurišemo za vrh tabele. Mislim da smo kretanjem u ovo prvenstvo i afirmacijom nove igre sistema 3-4-3 ušli u taj ritam vrlo hrabro i riskantno. To se jako dobro videlo već na startu, da idemo dobrim putem. Bilo je padova u takvoj igri, Napredak smo mogli da dobijemo, ali su oni spasili bod kod 2:1 u finišu - kaže Perica Krstić.

Posle 7 kola Mašinac je na drugom mestu sa 16 bodova, jednim više od Crvene zvezde. Niške igračice su pobedile Crvenu zvezdu, Požarevac, Trijumf, Novi Bečej i Jagodinu, poražene su od Spartaka (6:1) i igrale nerešeno sa Napretkom.

- U utakmici protiv Spartaka smo vrlo lako, rekao bih zbog neiskustva pali, ali i oni su dosta pojačani. Jedino smo u toj utakmici bili nadigrani. Niko nas nije nadigrao, polako se dizala igra iz utakmice u utakmicu. Onaj cilj koji smo postavili smo ostvarili do visokog nivoa. To je ohrabrenje za ceo tim. Naročito posle pobede nad Zvezdom koja odlično igra u prvom delu prvenstva. Nismo izgubili ni šansu, ni nadu da možemo do kraja da se borimo za prvaka države - rekao je Krstić.

Spartak je prvi na tabeli sa 5 bodova prednosti u odnosu na niški klub, a jedini gol koji je primio u sezoni je gol na Delijskom Visu protiv Mašinca.

- Sve može da se promeni do nastavka prvenstva na proleće. Prvenstvo dugo traje, imamo još 3 utakmice sa njima. Imali smo na 1:2 šansu za 2:2 i promašili smo gol, pa iz kontre primili treći gol. Kardinalnom greškom odbrane sve je otišlo loše. Lomila se utakmica, nije realan poraz od 6:1 - smatra Krstić.

490x370-IMG-3289

Mašinac je u ženskom fudbalu poznat i po sjajnoj školi fudbala, gde su prve korake u ovom sportu naučile brojne igračice. Otkrivanje talenata i davanje šansi mladim igračicama su jedna od odlika Mašinca.

- Mislim da su se ove mlade igračice izuzetno dobro afirmisale. Tri odbrambeni Miljana Smiljković, Maja Dimitrijević i Milica Stojanović su fino otkrovenje. Na utakmici u Beogradu svi treneri su došli da gledaju i dali su pozitivno mišljenje da smo pojačali igru u odbrani - rekao je šef stručnog štaba Mašinca.

U prvom delu prvenstva, prema oceni Krstića, najbolje je funkcionisao napad.

- Dosta smo efikasniji u napadu. Milica Stanković je dala znatni doprinos. Nema spora, najviše je i pokazala u prvom delu prvenstva i zasluženo nosi kapitensku traku. Kao pozitivan i dobar sportista i igrač koji daje sve na terenu - ističe Perica Krstić.

Kao problem u igri, Krstić vidi samo deo u sreidni terena.

- Jedini problem je igra na sredini terena, gde nismo definisali sve detalje i gde imamo problema. Mislim da ćemo i to korigovati do narednih utakmica - dodao je Krstić.

Masinac,-tabela-7-kolo

U narednom kolu, već u subotu, 12. oktobra fudbalerke Mašinca igraju u Jagodini protiv istoimene ekipe koja nije ostvarila pobedu u sezoni i na poslednjem mestu je. 

U prvom kolu Superlige u Nišu Mašinac je slavio protiv ove ekipe rezultatom 4:1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: