Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 3. 6. 2023.

| Sport

Meč odluke - Radnički u nedelju dočekuje Inđiju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Vladimir Đorđević
Đorđević poziva navijače da im budu vetar u leđa; foto: Ljubica Jocić

Da li će Radnički iz Niša naredne sezone biti član Superlige i drugog ranga takmičenja biće poznato u nedelju uveče. U nedelju, 4. juna "Real sa Nišave" dočekuje Inđiju u revanšu baraža za popunu elitnog takmičenja, nakon pobede Sremaca od 3:1. Umesto Dragana Šarca, ekipu iz Niša će voditi Vladimir Đorđević, član stručnog štava i nekadašnji igrač Radničkog, koji kaže da će svi u klubu dati više od trenutnog maksimuma.

Sezona u kojoj je obeležio vek postojanja za Radnički će ostati po mnogo čemu i ne tako lepom u sećanju. U poslednjem meču u sezoni Nišlije odlučuju gde će naredne sezone igrati, a moraju da stignu zaostatak iz prvog meča (3:1 u Inđiji). Zbog zdravstvenih razloga, kako su nam rekli u klubu, ekipu neće voditi Dragan Šarac, taj nimalo lak zadatak pripašće treneru Vladimiru Đorđeviću, članu stručnog štaba i nekadašnjem igraču Radničkog.

Cela sezona, ovako turbulentna kakva je bila, u kojoj smo se nadali ponovnom izlasku u Evropu, a sada nam je ugrožen status, staje u tu jednu utakmicu. Otežavajuća okolnost je to što startujemo sa dva gola minusa, ali ono što pričamo poslednih dana je da pokušamo da to pretvorimo u dodatni motiv. Poušavamo da podignemo ekipu, da se koncentrišemo i da damo, svi mi, i igrači, i stručni štab, i svako u klubu u domenu svog posla, pa i navijači koje pozivam da nam budu vetar u leđa, i više od trenutnog maksimuma. Ja, verujte mi, ne sumnjam u ukupnu pobedu i ubeđen sam da Superliga ne ide nikud iz Niša - rekao je Đorđević.

Svima je apsolutno jasno da Radnički mora da napadne, a to će i učiniti, kaže Đorđević.

Nemamo šta da čekamo, ali naš fokus i prvi zadatak sutra mora da bude puna koncentracija u odbrani. Ključ je u tome kako stojimo iza lopte, da zaustavimo njihovog napadača koji nam je tamo dao dva gola, kao i plejmejkera, prenosnog igrača koji je faktor njihove dobre tranzicione igre. Da budemo agresivni, da budemo svi za jednog, jedan za sve, da zaslužimo sreću koja ove sezone baš i nije bila na našoj strani i da uz Božju pomoć ostavimo Radnički u Superligi, tamo gde mu je i mesto - kaže Đorđević.

Sastav će odrediti nakon poslednjeg treninga, dodaje Đorđević.

Ono što je dobra vest jeste da i oni igrači koji su u Inđiji nastupili nedovoljno oporavljeni, a bilo ih je nekoliko, bolje izgledaju na terenu i moći će stopostotno da se daju u nedelju uveče - rekao je trener.

Ulaz je besplatan, a utakmica počinje u nedelju u 18:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • leskovčanin

    09:00 // 4. 6. 2023.

    Što fali će igrate na tepih u Leskovac,I tu će gubite.

  • Roki

    08:37 // 4. 6. 2023.

    Nema nista.Nema ko da da go.Micina izbaciti iz tima jer njemu treba 3 gola spojena.Odbrana suplja kao sir,napad katastrofa.Nazalost druga liga.

  • Srecko

    22:22 // 3. 6. 2023.

    Srecno u borbi za opstanak

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: