Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 7. 9. 2021.

| Sport

Mediji prenose da je Kari Pešić novi selektor, on to još ne potvđuje

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti, Sportklub
Svetislav Kari Pešić
Za sada nema potvrde; foto: Wikimedia/Pimpauge

Nakon neuspeha košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju krenule su spekulacije da će selektor Igor Kokoškov biti smenjen, a kako Sport klub saznaje njegov naslednik je Piroćanac Svetislav Pešić. Proslavljeni trener nije odgovorio na pozive novinara Južnih vesti, a informacije o preuzimanju nacionalnog tima nije želeo da komentariše za portal televizije Sport klub.

Košarkaški savez Srbije još uvek nije zvanično potvrdio informaciju o odlasku Kokoškova koji je već ovog leta napustio posao u Fenerbahčeu i vratio se u NBA gde će biti pomoćni trener u ekipi Dalasa.

Nema potvrde i o dolasku Svetislava Pešića, a većina beogradskih medija prenosi da je sve izvesnije da će se ta saradnja ostvariti, kao i da će uskoro biti i zvanično objavljena.

Ipak, iako Sport klub prenosi da je 72-godišnji Piroćanac novi selektor košarkaške reprezentacije, Pešić to ne potvrđuje.

Na pozive Južnih vesti ne odgovara, Sport klub saznaje da je na odmoru u Španiji, a u izjavi za SK ne kaže da ikakav dogovor sa KSS-om postoji.

Mene stvarno zanima ko pušta takve vesti u Srbiji, kao ovo za mene. Stvarno mi nisu jasni. Verovatno to rade oni koji se samo bore da što brže nešto objave, budu prvi, a ostalo… Ne bih stvarno da komentarišem. Pitate me šta radim, odmaram se u Marbelji, a šta bih drugo - rekao je Pešić.

Iskusni 72-godišnji stručnjak bio je selektor Jugoslavije sa kojom je 2002. godine osvojio Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu, kao i zlato na Evropskom prvenstvu godinu dana ranije u Turskoj.

Prvak Evrope bio je i 1993. godine sa Nemačkom, a na klupskom planu je osvojio Evroligu sa Barselonom 2003. godine i Evrokup sa Đironom 4 godine kasnije.

Poslednji angažman mu je bio od 2018. do 2020. kada je vodio Barselonu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: