Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 25. 10. 2018.

| Sport

Međunarodni turnir "Zlatna rukavica" posle 21 godine ponovo u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
boks, foto jv vanja keser
Poslednji put turnir "Zlatna rukavica" u Nišu je bio 1997. godine; foto: JV / Vanja Keser

Tradicionalni međunarodni turnir u boksu, koji postoji od 1957. godine i na kom će se nadmetati takmičari iz 25 zemalja, "Zlatna rukavica" biće organizovan od 28. novembra do 1. decembra u hali "Čair". Poslednji put Nišlije su mogle da uživo gledaju mečeve na ovom turniru 1997. godine, takođe u hali "Čair".

Jug Srbije je ranije uvek bio rasadnik talenata u boksu, a Niš je godinama imao šampione u ovom sportu. Boks je, kako u državi, tako i u Nišu, pao u senku nekih drugih sportova, ali se "probudio" prethodnih godina i interesovanje za ovaj olimpijski sport je veliko, kaže Nenad Borovčanin, nekadašnji bokser i aktuelni predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Važno je što je Niš domaćin 61. "Zlatne rukavice" jer je ovaj deo Srbije uvek imao šampione, od Čelika Stankovića, Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića i drugih koji su pronosili slavu jugoslovenskog boksa. Sada su tu Petar Stošić i Nikola Stevanović iz Bokserskog kluba Naisus koji će biti perspektiva našeg boksa i verujem da će neko od njih poneti ovaj trofej - kaže Borovčanin.

zlatna-rukavica,-trofej,-foto-jv-ljubica-jocic Trofej će do finala biti u Gradskoj kući; foto: JV / Ljubica Jocić

Predviđeno je da 28. i 29. novembra budu održane kvalifikacione borbe u maloj i velikoj sali hale "Čair", dok su 30. novembra polufinala, a dan kasnije finalne borbe koje počinju u 19 sati.

Verujem da će "Čair" u nedelju na dan finala biti ispunjen do poslednjeg mesta, a i region će imati priliku da gleda uživo preko Arene sport. Spektakl će biti nalik onom u Las Vegasu zbog vrhunske scenografije. Ima dosta takmičara iz različitih zemalja, a ovo će im biti velika priprema jer se sledeće godine biti Evropsko i Svetsko prvenstvo - dodaje Borovčanin.

borovcanin-i-bulatovic,-zlatna-rukavica,-nis,-foto-jv-ljubica-jocic Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i gradonačelnik Niša Darko Bulatović u razgovorima oko organizacije turnira; foto: JV / Ljubica Jocić

Za trofej "Zlatna rukavica", koji će do finala biti u Gradskoj kući u Nišu, boriće se osvajači svih zlatnih medalja. Ko će upisati u listu najboljih boksera na ovom prestižnom turniru odlučiće žiri koji čine legende srpskog i jugoslovenskog boksa Mirko Puzović, Fazlija Šaćirović, Bratislav Ristić, braća Tadija i Slobodan Kačar, Aca Rusevski i Damir Škaro.

To su legende jugoslovenskog ringa i mislim da su najobjektivniji i najkompetetniji da procene ko će poneti trofej - kaže Borovčanin.

Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Organizatori turnira su Bokserski savez Srbije i Bokserski klub Naisus iz Niša, koji se takmiči u Bokserskoj ligi.

Pokrovitelj je Grad Niš iz čijeg će se budžeta izdvojiti 2 miliona dinara za ovaj turnir.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: